Lagbilde LM06 foran målet
Guttelandslaget er på samling, og har spilt den første av to kamper mot Polen.

Tap i siste sekund mot Polen

En jevn kamp ble avsluttet med enda mer spennende sluttsekunder. Polen stakk til slutt av med seieren 32-31.

Guttelandslaget (LM06) er på samling i Zakopane i Polen, og skal møte det østeuropeiske laget i to kamper. Første kamp ble spilt i dag, og neste kamp spilles allerede førstkommende lørdag.

Polen satte kampens første ball i nettet, men de norske gutta fulgte opp og scoret kampens andre mål like etterpå. Polen fikk likevel best start på kampen, og ledet 4-1 etter tre minutter. Kampen jevnet seg fort ut igjen, og etter seks minutter spill stod det 5-5 på stillingsklokka.

Det var høyt tempo i kampen, og de norske gutta kjørte etter. De var gode i ankomstfasen og fikk flere fine mål på det. I forsvar slet de litt med de fintesterke polakkene, men de klarte likevel å ta ledelsen etter hvert. Etter elleve minutter stod stillingen 9-7 til de norske gutta.

Den polske målvakten stod godt og reddet flere norske sjanser, men gutta hadde fremdeles et lite overtak på polakkene. Halvveis i omgangen stod stilingen 10-8 i norsk favør. De beholdt ledelsen lenge, til tross for at Polen flere ganger nærmet seg utlikning. Det skulle likevel vise seg vanskelig å stoppe hjemmelaget helt, og åtte minutter før pause stod stillingen 14-14.

Et offensivt polsk forsvar fremprovoserte et par tekniske feil, og førte etter hvert Polen i ledelsen. De norske gutta klarte likevel å spille seg inn igjen, og det stod 18-18 til pause.

Andreomgangen startet best for det norske Guttelandslaget, og etter knappe tre minutter var de oppe i en tomålsledelse igjen. De begynte omgangen med god fart fremover, og et mer stødig forsvar enn de hadde tidligere i kampen. Likevel viser polakkene at de også vil – og tar stadig innpå. Ti minutter ut i omgangen er polakkene i ledelsen med stillingen 24-23.

De norske guttene slet med å komme til gode sjanser i angrep, og bommet på skuddene sine. Polen stod altså godt i forsvar, og var dessuten også sterke fremover. Halvveis i omgangen var det hjemmelaget som hadde overtaket, og stillingen stod 27-24.

De neste minuttene viste Norge at de hadde mer krutt på lager. Med bedre samspill både fremover og bakover i banen, reduserte de stadig. Da det stod syv minutter igjen av kampen, stod det uavgjort mellom lagene (28-28). Det ble noen spennende siste minutter, og det svingte mye. Lagene fulgte hverandre tett, og i kampens siste spilleminutt utlignet de norske gutta til 31-31. Tross godt norsk forsvarsspill, fikk Polen spille helt ut til kampslutt. Skuddet kom i siste sekund, og gikk via målvakt og inn i nettveggen. Kampen endte dermed 32-31 til Polen.

Trener Kristoffer Froestad var godt fornøyd med kampen, til tross for at det ble tap.

– Alt i alt var det en topp kamp, og det var bare tilfeldigheter som gjorde at vi tapte i dag. Det ble en god læringssituasjon for guttene, og alle spillerne fikk prøvd seg på banen. Det er jo en gjeng med unge gutter, og ni av dem har heller aldri spilt en landskamp før. Det var en god opplevelse og erfaring for dem å spille denne kampen, og vi fikk øvd på det vi har trent på, sier han.

Guttelandslaget møter Polen igjen på lørdag (15.10) kl. 17.30. Kampen streames og kan ses på YouTube.

Polen – Norge 32-31 (18-18)
Zakopane, Polen
Norges toppscorer: Ask Vemund Norheim med seks mål
Polens toppscorer: Jan Marzec med fire mål
Utvisninger: Norge 5x2 minutter, Polen 5x2 minutter
Norges tropp:
Vemund Norheim Ask (6), Gaston René Jean-Marie Denichou (3), Linus Stubsrud Johannessen (3), Mats Borge (3), Vegard Aspen (2), Jørgen Horg (2), Christian Seierstad (2), Abel Hanevik (2), Christopher Hartz Hagen (2), Torstein Årberg Garmann (2), Ask Kristian Langerød-Nilsen (1), Trym Rongved Skui (1), Jonas Ege (1), Sigurd Nordjordet Villadsen (1), Emil Rommetveit, Jørgen Lothe Dahl, Tobias Sihle Mkabelana Odberg.