Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tord Knutsen og LM02 Scandinavian Open SOC
Tord Knutsen og Juniorgutta skal
Foto: Foto: Nisse Nilsson

Spent før internasjonal uke

Til uka skal Juniorgutta på samling til Ungarn, mens U-gutta reiser til Danmark og Guttelandslaget til Polen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til tross for at spillerutvikling først og fremst handler om langsiktige perspektiver, så står Juniorguttas (LM02) nye trenere, Dag Vidar Jonassen og Zarko Pejovic, foran en kortsiktig oppgave:

Å prøve å kvalifisere sitt lag for U21-VM 2023 i Tyskland og Hellas.

- Vi vil gjerne være med i alle mesterskap, og vi skal gjøre alt for å kunne kvalifisere oss i januar. Skulle det ikke lykkes, så vil det fortsatt være sånn at årgangen består av spillere med et stort potensial. Disse vil vi følge tett i årene fremover, sier talentsjef for de yngre landslagene på herresiden, Claus Dalgaard-Hansen.

Blant de 20 spillerne som skal være med U-gutta (LM04) til Fredericia i Danmark finnes hele 14 debutanter. Det er det en logisk årsak til.

- Vi har bestemt oss for at ingen spillere skal være med i alle fire ungdomsmesterskapene. Derfor er det naturligvis interessant for å se på nye spillere. Spesielt skal følge nøye med på 2005-årgangen, siden det primært var spillere født i 2004 som var med under EM i Montenegro i sommer, sier Dalgaard-Hansen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Claus Dalgaard Hansen
TALENTSJEF: Claus Dalgaard-Hansen. Foto NHF

- Bredden av toppspillere i norsk herrehåndball skal økes. Siden det er vanskelig å vurdere hvem som blir best på lang sikt, så er det viktig å holde så mange spillere motiverte, så lenge som mulig. Samlingen i Skien i september vitnet om at det er mange interessante spillere i årgangen. Nå blir det interessant å se hvordan det ser ut på den internasjonale scenen, utdyper talentsjefen.

Guttelandslaget (LM06) drar til Polen med åtte debutanter.

- Den nasjonale kartleggingen av 2007-kullet innledes først i november. Derfor er det fortsatt et rent 2006-mannskap som sendes til Polen. På samme måte som med U-gutta håper vi at de får spilt noen jevne kamper, og henter hjem gode referanser til sin videre utvikling. Som publikum kan man ikke forvente et polert, kollektivt spill. Under samlingen i Skien nylig ble det ikke trent noe på 6 mot 6, da det var utvikling av de individuelle ferdighetene som var prioritert, sier talentsjefen, som selv skal ta turen til både Danmark og Polen neste uke.

PS!: Seniorspillerne som er tatt ut i troppene til Håndballgutta og Rekruttgutta har også samlinger i uke 41.

Les mer om:

Juniorgutta

U-gutta

Guttelandslaget