Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Andreas Oftedal
Andreas Hansen Oftedal ble Norges toppscorer med 7 mål.
Foto: Svein André Svendsen

Solid fremgang for U-gutta

Fra 13-målstap i den første kampen mot Danmark til to mål i den andre. Tap 28-30 føltes nesten som en seier.

- Vi gjør en veldig, veldig fin kamp i dag, forteller Jan Thomas Lauritzen på telefon fra Fredericia i Danmark.

U-gutta har hatt noen dager med trening i Danmark, og møtte vertsnasjonen til kamp allerede onsdag. Da var det betydelig forskjell på lagene, og danskene vant 33-20. Da lagene møttes igjen fredag, ble det en mye jevnere affære. 

Hva har skjedd på to dager?

- Gutta fikk nok en vekker onsdag. En realitetsorientering på hva som egentlig må til på dette nivået. Vi tørr mer, vi spiller tøffere, er modigere i satsingene og det igjen gir selvtillit i duellene, forklarer Jan Thomas, som ikke legger skjul på at han er godt fornøyd med oppholdet.

- Det var akkurat dette vi ønsket: At flere enn de som har vært sentrale på laget skal få kjenne på nivået internasjonalt. 

Danmark førte kampene hele veien, og ledet 16-14 til pause. Norge var aldri nærmere enn to mål bak. 10 minutter før slutt fikk danskene en luke på fire mål, men Norge bet seg fast og tapte til slutt 28-30.

Trenerne vil ikke trekke frem noen enkeltspillere, men roser hele laget for et virkelig kollektivt løft.

Kampfakta

Landskamp, U-gutta (LM04)
Danmark - Norge 30-28 (16-14)
Fredericia,  Danmark

Norges lag: Sebastian Reiersen, Oliver Klavens Isak Sæbøe Tveit, Erik Kulvedrøsten Soløst 3, Lars Gran , Sebastian Løvlie Simonsen 3, Lars Edvardsen, Andreas Hansen Oftedal 7, Ole Matre Hagenes 2, Jesper Edland, Øistein Mostad, Krister Skarsvaag Midtflå 2, Emre Christoffer Berge 3, Endre Sveåsand 1, Karl Lukas Jonsson 1, Axel Skaarnes 1, Jonas Johansson-Kjellerød 1, Sondre Ovid Skovli 1, Didrik Seteklav og Mikkel Solheim 3.

Toppscorer for Danmark: Jacob Obergaard Andersen 5.

Utvisninger: Danmark 2x2 min, Norge 3x2 min.

Les mer om U-gutta (LM04)