Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Håndballjentene jubler
Foto: Fredrik Varfjell/NTB

Slik har det gått i tidligere kamper

Håndballjentene møter Nederland, Danmark og Brasil i Intersport Cup som er oppkjøring til EM.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

De norske Håndballjentene har spilt til sammen 1.381 landskamper siden den aller første mot Sverige 29 . september 1946. Den gang ble det tap 2-5.

Mot Nederland er det spilt i alt 63 kamper. Den første kampen mellom lagene var i 1962, og da vant Nederland 9-5. 48 av kampene har gitt norsk seier, mens de oransje har fått  elleve seire, og fire kamper har endt uavgjort. Sist lagene møttes ble det norsk seier 27-19.

Den første landskampen mot Danmark kom allerede i 1946 og resulterte i dansk seier 3-1. Gjennom årene har Danmark vært motstander hele 162 ganger. Det har gitt 80 norske seire, 68 til danskene og 14 uavgjorte. I forrige møte som var i Golden League i september i år, ble det norsk tomålsseier 29-27.

Brasil har vært motstander bare 14 ganger gjennom tidene. Den første var i 1999 og ga solid norsk seier 35-12. Men mye har skjedd hos søramerikanerne siden den gang, og i 2008 kom den første seieren for Brasil mot Norge. Totalt har Håndballjentene vunnet ni av kampene, Brasil har tre seire, mens to kamper har endt uavgjort.

Det er fortsatt billetter å få til kampene i DNB Arena.

Les mer om Intersport Cup