Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Oslo 20221029. 
Utdeling av NHFs fortjenestemerke i gull til Jorunn Pollestad og Tor-Jan Stokkedal for deres mangeårige innsats i hhv. Appellkomiteen og Valgkomiteen i Norges Håndballforbund. Generalsekretær Erik Langerud står for overrekkelsen.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Jorunn Pollestad (t.v.) og Tor-Jan Stokkedal (t.h.) fikk sin utmerkelse under helgens Intersport Cup.
Foto: Beate Oma Dahle

Mottok NHFs fortjenestemedalje i gull

Jorunn Pollestad og Tor-Jan Stokkedal fikk velfortjent heder under Intersport Cup lørdag.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges Håndballforbunds høyeste utmerkelse, NHFs fortjenstmerke i gull, ble på Håndballtinget i mai tildelt Jorunn Pollestad og Tor-Jan Stokkedal for deres mangeårige innsats i henholdsvis Appellkomiteen og Valgkomiteen i Norges Håndballforbund. Ettersom ingen av dem ikke var til stede på Håndball­tingets siste dag, ble det avtalt at merket skulle overrekkes ved en egnet anledning i deres nærmiljø.

Utmerkelsen ble utdelt av generalsekretær Erik Langerud i pausen i Norges kamp mot Danmark lørdag ettermiddag.

- Det var kjempehyggelig. Jeg hadde sølvmerket fra før, så jeg regnet med at det var greit med det, men så fikk jeg gullmerke også, sa Tor-Jan Stokkedal i forbindelse med utdelingen.

Jorunn Pollestad er ikke så glad i rampelyset, men setter stor pris på utmerkelsen.

- Det er jo veldig kjekt å få anerkjennelse for det du har vært med på, sa hun.

Jorunn Pollestad ble valgt inn i NHFs Appellkomite på Håndballtinget i 2003 og har innehatt verv i denne komiteen helt fram til mai 2022.

- Jeg var med i Lov- og Domskomiteen i gamle Rogaland Håndballkrets. Når det ble til Region SørVest, så ble jeg med videre der. Deretter var vi tre stykker herfra som ble spurt om å bli med i Appellkomiteen, forteller Jorunn, som ser tilbake på en samling under EM i Kroatia i 2018 som ett av sine beste minner fra tiden i komiteen.

Tor-Jan Stokkedal ble tildelt NHFs fortjenstmerke i sølv i 2017 på grunn av sin mangeårige rolle i Region Sørvest. Han ble valgt inn i NHFs Valgkomite på Håndballtinget i 2017 og har innehatt verv i denne komiteen fram til mai 2022. I tillegg har han flere tiår med erfaring som trener, dommer og klubbleder.

- Mitt beste minne fra disse årene er kanskje alle de kjekke håndballturene vi har hatt med håndballfamilien. Jeg har fått utrolig mange gode venner som jeg fortsatt treffer og har det hyggelig med. Et annet minne er da Kåre Geir kom inn i Forbundsstyret på 90-tallet. Det var et hyggelig gjensyn, for han var treneren til kona mi i Bardufoss, forteller Stokkedal.

Vi gratulerer og takker begge to for deres glød for norsk håndball!