Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2022-LKR.jpg

Lærerikt opphold for blandet rekrutt-tropp

Rekruttjentene (LKR) har hatt et nyttig opphold i Nord-Makedonia, med blant annet to seirer over vertene.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens landslaget har spilt Golden League i Danmark, har Rekruttjentene (LKR) vært samlet i Nord-Makedonia, der de blant annet har spilt to kamper mot en av EM-arrangørene.

EM spilles i Slovenia, Montenegro og Nord-Makedonia 4.–20. november.

– Vi reiste ned med en ganske fersk tropp. Det var flere som var med for første gang, blant annet sommerens junior-verdensmestere June Krogh og Kaja Røhne, i tillegg til Tirill Mørch og Silje Alvestad, opplyser trener Joar Gjerde.

Samtidig hadde det norske laget med seg flere rutinerte spillere, som Helene Fauske, Ragnhild Valle Dahl og Rikke Granlund.

– De viste vei for resten av jentene. Det er viktig, for det er alltid litt ekstra trykk når vi skal spille kamper mot et A-landslag, sier han.

Lederne synes det har vært en flott samling, og da de snakket med spillerne i etterkant, var de også enig i at det var fint når det er kamper på samlingen.

– Vi ønsker at overføringsverdien til A-landslaget skal være kortest mulig, så vi jobbet mye med samhandling både i forsvar og angrep. Vi jobbet med angrepsspill både mot 6:0 og 5:1.

Laget var heldig som fikk gode referanser i angrepsspillet, ettersom makedonerne vekslet sine forsvarsformasjoner mellom 6:0 og 5:1 innad i kampene.

De norske rekruttene vant begge kampene, 27-26 i den første og 37-27 i den andre.

– Det er en tålmodighetsprøve å spille mot slike lag. Vi laget noen kampmål sammen med jentene, og vi nådde alle målene vi satte oss.

I den første kampen ble spillerne for utålmodig i ulike deler av forsvarsspillet.

– Vi fikk en voldsom stigning til den andre kampen. De stilte med det samme laget, og vi fikk en fin økning i spillet vårt. Det var et av målene før samlingen, at vi skulle få en referanse i den første kampen, og så ønsker vi en utvikling i den andre kampen. Det var vi veldig fornøyd med å ha fått til. Vi fikk jobbet med alt vi hadde planlagt på forhånd, forteller Gjerde.

Mens landslaget spiller den siste oppkjøringsturneringen i Intersport Cup senere i måneden, reiser rekruttene tradisjonen tro til Cheb og spiller kamper der.

Det er tradisjonelt en spisset rekruttlandslagssamling, med reservene til mesterskapstroppen som deltar. Historisk sett har man spilt blant annet mot det tsjekkiske landslaget.