Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Jonas Wille presentert som ny landslagssjef for Håndballgutta
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Håndballgutta starter ferden mot EM 2024

Slovakia er Norges første motstander i EM-kvalifiseringen. Landslagssjef Jonas Wille ser frem til debuten.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det er jo litt spesielt siden det er min første samling som landslagssjef. Vi får tre håndballtreninger før vi skal i ilden, og det er det som er spesielt med inngangen til denne kampen. Det er en ny ledergruppe, så det gjelder å bruke tiden godt på de tre treningene vi har før vi skal i aksjon. Samtidig er det perfekt at det er alvor med en gang og at vi får den muligheten før vi skal til VM i januar, sier Wille.

Håndballgutta møter Slovakia, Finland og Serbia i kvalifiseringen til EM 2024 som starter i neste uke. Slovakia er Norges motstander i Larvik torsdag 13. oktober, før Finland venter på bortebane tre dager senere. Landslagssjefen har stor tro på at Norge skal ta seg videre til mesterskapet.

- To av fire lag går videre, og jeg synes absolutt at vi bør være ett av dem. Slovakia møtte vi i forrige mesterskap og vant på deres hjemmebane. Det er et habilt lag, men absolutt et lag vi skal være gode nok til å slå. Serbia er vel det beste laget på papiret, mens Finland er litt ferske, men har gjort framgang etter at Ola Lindgren tok over. Vi bør være tøffe nok til å si at vi er favoritter i gruppa.

22 spillere er tatt ut til kampene mot Slovakia og Finland. Wille forteller at laget har bred dekning i noen posisjoner og at han ønsker å benytte samlingen til å se alle spillerne i aksjon. Samtidig er målet at spillere med høy kampbelastning i klubb skal få litt roligere dager.

- Så er det ekstra spennende med en debutant i Mario Matic. Jeg er veldig nysgjerrig på hvordan han fungerer med og mot spillere på absolutt topp, internasjonalt nivå. Han har noen egenskaper med sitt håndballhode som jeg tror kan løfte et kollektiv, og samtidig tror jeg han individuelt sett kan bli bedre av å spille med de absolutt beste.

Mario Matic er spent på og gleder seg til sin første samling med Håndballgutta.

- Det var selvfølgelig veldig kjekt og spennende å bli tatt ut. Jeg gleder meg til å spille med så mange gode spillere på banen, sier han.  

Landslagssjef Wille håper publikum i Larvik lager liv og god stemning under kampen mot Slovakia.

- Vi håper på full hall! I og med at det er vår første kamp med nytt lederteam, er det ekstra spennende og morsomt med fullstappa hall. Det er moro at vi kan reise rundt og spille på ulike steder, og vi håper at publikum i Larvik er ivrige og entusiastiske.

Norges kamper i kvalifiseringen:

13.10 kl. 18.15 Norge - Slovakia (Larvik, Norge)
16.10 kl. 15.00 Finland - Norge (Vantaa, Finland)
08.03 Serbia - Norge
11.03 Norge - Serbia
26.04 Slovakia - Norge
30.04 Norge - Finland

Det er fremdeles ledige billetter til kampen mot Slovakia i Larvik 13. oktober. Kjøp billetter her!

Les mer om Håndballgutta