Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene
Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bilder av Kragerø TH til dokumentarserie om tilrettelagt håndball
I Kragerø har de både et tilrettelagt håndballag for voksne og et for barn. Nå er de plukket ut til å være med i en dokumentarserie for å øke rekrutteringen til denne delen av håndballen. Trener Fredrik Brubakken ytterst til høyre.
Foto: PLAN-B

Følg Kragerø TH i ny dokumentarserie

Som en del av satsingen på tilrettelagt håndball, har NHF og REMA 1000 laget en egen dokumentarserie.

Sammen med REMA 1000, er Norges Håndballforbund i gang med en historisk satsning på tilrettelagt håndball. Målet er å rekruttere inn flere barn og unge på tilrettelagte håndballag, og at flere klubber skal starte opp lag.

Tilrettelagt håndball er et ukjent tilbud for mange i målgruppa. Derfor lager Norges Håndballforbund og REMA 1000 en helt egen dokumentarserie som skal vises i sosiale medier i vinter. I serien følger vi barnelaget til Kragerø TH på veien mot deres aller første kamp på Landsturneringen. Tidligere elitelagsspiller og trener Fredrik Brubakken håper flere klubber lar seg inspirere av serien og starter opp egne lag.

– Før var jo denne delen av håndballen mer stigmatisert. I dag er det mye mer åpent hvem som kan være med på laget. De som spiller hos oss faller kanskje litt mellom to stoler, så hos oss får de være med på tilrettelagte aktiviteter, som igjen gjør at de kjenner mestring og det å beherske både det fysiske og det sosiale.

Brubakken mener dokumentarserien er en unik mulighet til å vise at dette er et tilbud for mange.

– Jeg tror dessverre at alt for få kjenner til at dette finnes. Jeg er veldig stolt over at Kragerø har blitt plukket ut til å være med i dokumentarserien, og jeg er utrolig glad for at både utøverne, foreldre og støttespillere er så begeistret og ønsker å være med. De vet jo hvor mye glede dette gir, for utøvere, men også for støttespillere rundt. Det at vi nå kan formidle dette ut til andre – både eksternt og internt i håndballfamilien – er helt fantastisk.

Serien har allerede fått omtale i Kragerø Blad.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bilder av Kragerø TH til dokumentarserie om tilrettelagt håndball
Foto: PLAN-B
I dokumentarserien møter Maria, Theodor, Fabian, Lars og Adelina. Laget har vært sammen et års tid, og skal nå endelig spille sin aller første kamp. Foto: PLAN-B

«Lykkelig sliten»

Trener Brubakken bekrefter at det er utrolig verdifullt å ha et tilrettelagt håndballag i klubben.

– Jeg tror alle har mye å lære fra denne gjengen her. Det er en sånn voldsom ærlighet og kjærlighet i laget – en tilhørighet og et samhold som jeg ikke har opplevd maken til. Som trener bruker man kanskje mer energi, men min påstand er at man også får mye mer tilbake. Jeg kaller det å være «lykkelig sliten.»

Han håper på stor respons rundt satsningen og at flere klubber melder seg på møtene for å høre mer. Brubakken tror at det særlig er én faktor som er viktig for å lykkes med å etablere og drive et lag:

– Det er en misjon mer enn det å drive et klassisk håndballag. Det er ikke alder som avgjør, men at man har det moro sammen. Kragerø hadde antakelig aldri kunnet tilby et så godt tilbud til våre spillere om det ikke hadde vært for samarbeidet med kommunen. De har et lovpålagt ansvar for å gi et tilbud, og vi i håndballen kan tilby det – det er en vinn-vinn-situasjon.

Hans råd til dem som både skal starte lag og rekruttere spillere er derfor:

– Allier dere med kommunen!

Les mer om tilrettelagt håndball