Portrett
U-jentene tapte den første kampen i ScandIberico.

Femmålstap mot et sterkt spansk lag

Det ble en tøff start på ScandIberico for U-jentene, som til slutt måtte se seg slått 15-20 av Spania.

U-jentene (LK06) er på besøk i Trollhättan i Sverige for å spille ScandIberico. Der møter de Spania, Sverige 1 og Sverige 2 for tre tøffe kamper. I dag stod førstnevnte på andre siden av banehalvdelen.

Det var de spanske jentene som fikk best start på kampen. De snappet ballen og scoret kampens første mål etter et godt ankomstspill. U-jentene slet på sin side med å komme til gode sjanser, men scoret det første målet tre minutter ut i omgangen. Lagene fulgte hverandre tett den første perioden av kampen, og etter ti minutter stod stillingen 3-2 til spanjolene.

Spania spilte utgruppert og meget offensivt i forsvar, noe som gjorde det vanskelig for de norske jentene å komme til avslutning. Det ble en del tekniske feil, og ved flere anledninger kastet de ballen i hendene på spanjolene. Det førte til flere spanske kontringer, og etter 15 minutter stod stillingen 3-8. Norge slet med å stoppe dem, og klarte heller ikke å løse forsvaret deres. Den spanske målvakten stod støtt i mål da U-jentene først kom til gode sjanser. Dermed fortsatte spanjolene å øke ledelsen, og 20 minutter ut i omgangen stod stillingen 4-10.

De siste minuttene var en bedre periode for de norske jentene. De stod godt i forsvar, og gjorde det vanskelig for spanjolene å øke ledelsen noe særlig mer. Tre minutter før slutt får U-jentene også uttelling for godt forsvarsspill. Målvakten reddet, og Norge scoret på kontring. Det ble også omgangens siste mål, og det stod 5-11 til pause.

Det er de norske jentene som scoret det første målet etter pausen, og de fikk en relativt god start på andreomgangen. De stod godt imot spanjolene i forsvar, og lagde flere brudd. I flere tilfeller vant de også ballen, men det ble dessverre noen upresise pasninger og dermed også få mål fremover. Likevel fulgte lagene hverandre tett den første perioden av omgangen.

Det løsnet litt for jentene også i angrep etter hvert. De norske jentene kom inn i nok en god periode, og klarte å spise opp noe av ledelsen til Spania. Etter elleve minutter spilt scoret Norge og reduserte til 10-14. I forsvar stod de solid, og lagde de flere brudd. Seks minutter senere, hadde de tatt innpå med ytterligere to mål (12-14).

U-jentene klarte likevel aldri å forsvare seg helt mot Spania. Tross en jevn periode der de lå bak med kun to mål, dro de spanske jentene ifra mot slutten av kampen. Den endte til slutt 15-20 i spansk favør.

Allerede i morgen (01.11) spiller U-jentene sin neste kamp. Den er mot Sverige 1, og kampen spilles kl. 19.15. Du har mulighet til å se på streamingen her.