Kvartfinalelagene klare, trekning fredag

Åttedelsfinalene i NM er ferdigspilt. Fredag kl. 16.00 får vi vite hvem som møter hvem.

Trekningen av kvartfinalene for både junior og senior ser du på handball.no og NHFs Facebookside fredag 21. oktober kl. 16.00.

Herrelagenes kamper

I onsdagens kamp hang Halden godt med mot Kolstad, og til pause viste tavla 14-14. Men utover i andre omgang viste trønderne at de har mer å gå på enn hjemmelaget og kunne dra seieren og kvartfinalen i havn.

I åttedelsfinalene vant både Elverum, Drammen, Kristiansand, ØIF Arendal og Runar sine kamper med solid margin. Nærbø festet grepet mot Haslum i slutten av første omgang og vant til slutt med tre. Fjellhammer lå hele kampen noen få mål foran Viking TIF, økte på mot slutten og vant med seks mål.

Åttedelsfinalene for kvinner

At Storhamar skulle beseire Junkeren, Fredrikstad vinne over Gjerpen, Sola over Romerike Ravens, Aker over Volda, Byåsen over Flint og Vipers over Larvik var som de fleste ventet i åttedelsfinalene i NM. Og som det pleier i NM, ble det en del storseire til elitelagene.

Men at Molde skulle slite hardt for å beseire Follo Damer, så ikke alle komme. Og at byrivalene Tertnes og Fana måtte spille ekstraomganger for å avgjøre kampen til Fanas fordel, viser bare at NM-kampene lever sitt eget liv.

Larvik - Vipers 20-40

Med disse resultatene er det bare lag fra REMA 1000-ligaen som fortsatt spiller om kongepokalen og Final8 i februar.

Les mer om NM senior

Også juniorlagene trekkes fredag

Junior Jenter (J20)

Både Larvik HK, Follo HK Damer, Fredrikstad Bkl., Aker Topphåndball (finalist i fjor) og Byåsen har tatt seg til kvartfinalen med god margin i sine kamper. Oppsal beseiret Junkeren med fem mål på bortebane, mens fjorårsvinner Tertnes vant over Sola med bare et mål. Det siste laget ble Bærum Topphåndball som ble klar torsdag kveld etter firemålsseier over Gjerpen.

Junior gutter (G20)

Melhus gikk til topps i G20-klassen i fjor, etter seier over Charlottenlund. Bare sistnevnte er med i årets NM og tok seg greit videre til kvartfinale sammen med NærbøHaslumFollo HK, Fjellhammer og Ros.. De siste to kampene spilles senere mellom Fyllingen og Tiller (26.10) og Elverum og Kristiansand (03.11). Dermed blir det trekning av "Vinner av" i disse kampene.