Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2022-aarhus-lms-trening-lars-kvam-nhf.jpg
Foto: Lars Kvam / NHF

Yngre landslag: Nye trenere på plass

De nye trenerne for yngre landslag på guttesiden er ansatt. Valget falt på Zarko Pejovic og Rasmus Hauge.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både landslagssjef Jonas Wille og talentsjef Claus Dalgaard-Hansen har med tilfredshet kunnet konstatere at det var stor interesse for å bli trener for de yngre landslagene.

- Vi mottok 24 søknader, og i tillegg til det har minst ti andre vist interesse for de to stillingene, sier landslagssjef Jonas Wille.

- Nivået på søknadene har vært høyt, og derfor har vi vært grundige i prosessen. Jeg har blant annet sett flere trenere i aksjon, siden det å kunne gå inn i detaljer på hallgulvet er en helt avgjørende kompetanse for den som jobber med unge spillere, fortsetter Wille.

Ifølge landslagssjefen er det noe av grunnen til at valget falt på Zarko Pejovic, som skal gå inn i Juniorguttas (LM02) trenerteam sammen med Dag Vidar Jonassen - og Rasmus Hauge, som skal stå i spissen for U-gutta (LM04) sammen med Jan Thomas Lauritzen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Zarko Pejovic
Foto: Svein André Svendsen

NY LM02-TRENER: Zarko Pejovic.

- Zarko har gjort et flott og grundig arbeid, både i regional regi, og sammen med Johnny Jensen og Jan Thomas Lauritzen i støtteapparatet for LM04 i sommer. Han kjenner derfor allerede til forbundets måte å jobbe på, og han kommer med noen interessante tanker rundt spillerutvikling, basert på hans oppvekst i Balkan-kulturen, sier talentsjef Claus Dalgaard-Hansen.

- Jeg synes det er stas å få muligheten til å være med og bidra i utviklingen av norsk herrehåndball. Jeg gleder meg mye, og jeg føler meg privilegert som får jobbe med hele teamet - fra Jonas på toppen, Claus som talentsjef og resten av teamet rundt, sier Zarko Pejovic.

Med en fortid i GOG og Skanderborg, to av de store spillerutviklingsmiljøene i Danmark, kombinert med mange års arbeid i det danske talentsystemet, har Rasmus Hauge stor erfaring med yngre aldersgrupper.

Artikkelen fortsetter under bildet.

2022-Rasmus-Hauge.jpg

NY LM04-TRENER: Rasmus Hauge.

- I tillegg til å være en detaljenes mann på gulvet, har Rasmus jobbet strategisk mange år med å identifisere og utvikle unge håndballspillere med et stort potensial, sier en fornøyd Jonas Wille.

- Jeg gleder meg stort til å gå løs på jobben, og til å samarbeide med teamet rundt LM04 og de andre ansatte i Norges Håndballforbund. I tillegg ser jeg frem til å få en god dialog og et godt samarbeid med klubbene, slik at vi sammen kan utvikle spillerne for å styrke det norske herrelandslaget på sikt, sier Rasmus Hauge.

- Både Claus og jeg er overbevist om at vi har klart å sette sammen team som både er sterke, og som har mulighet til å være tett på og gi spillerne oppfølging og feedback i hverdagen. De elementene mener vi begge er meget viktige når det skal utvikles internasjonale toppspillere, forteller Wille.

Les mer om LM02

Les mer om LM04