Vipers-jentene kommer sammen etter time-out.
Vipers var overbevisende i lørdagens kamp som endte med storseier.

Vipers med storseier mot Odense

Vipers imponerte i lørdagens mesterligakamp og beseiret Odense. Kampen endte 34-27.

Vipers tok i kveld imot Odense i den tredje runden i Champions League. Etter seier i de to første kampene lå laget fra Kristiansand på 2. plass på tabellen før kampstart. Odense stod med én seier og ett tap i turneringen før kveldens oppgjør.

Det var bortelaget som satte den første ballen forbi Katrine Lunde og i mål, før Vipers svarte med et kontringsmål til et jublene hjemmepublikum. Både Vipers og Odense viste høyt tempo i åpningsminuttene, og etter fem minutter hadde begge lag satt tre baller mellom stengene.

Lunde stod godt bakerst i banen og etter syv minutter var Vipers to mål foran de danske gjestene. Odense forsøkte seg med et 7 mot 6-spill, men Vipersjentene var dyktige i forsvar og kunne sette ballen i åpent mål etter å ha presset danskene til feil. Etter åtte minutter var stilingen blitt 6-3 og Odense-treneren valgte å benytte seg av timeoutkortet.

Odense hevet seg de neste minuttene og da omgangen var halvspilt var de kun ett mål bak på stillingen 8-7. Likevel klarte de ikke å tette ledelsen og med ti minutter igjen av omgangen hadde Vipers en tomålsledelse. Fem minutter senere hadde hjemmelaget doblet ledelsen, og stillingen var 12-8.

Vipers var dyktige i forsvar og Odense-spillerne hadde store problemer med å komme til sjanser. Til pause hadde hjemmelaget økt ledelsen ytterligere. Da lagene gikk i garderoben viste stillingstavla 16-10.

Vipers åpnet andreomgangen med scoring i første angrep og var dermed syv mål foran Odense. Gjestene svarte med scoring i sitt angrep og stillingen var 17-11 to minutter ut i omgangen. Odense fortsatte å bytte ut målvakten med en ekstra utespiller og lyktes i angrepet sitt. Likevel kunne Vipers flere ganger sette ballen i åpent mål og dermed øke ledelsen sin. Etter ti minutter spilt hadde Vipers opparbeidet seg en åttemålsledelse på stillingen 23-16.

Lite stemte for bortelaget som ikke klarte å redusere Vipers sin ledelse. Med ti minutter igjen av kampen var de rosakledde fortsatt åtte mål foran og det så mørkt ut for Odense. Fire minutter senere hadde Vipers en timålsledelse på stillingen 32-22.

Hjemmeseieren ble aldri for alvor truet i den siste omgangen og Vipersjentene kunne juble for storseier da dommerne blåste av kampen. Kampen endte 34-27.

Vipers spiller sin neste kamp i Champions League søndag 9. oktober mot SG BBM Bietigheim.