Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20220929-LKS-Golden-League-Norge-Sveits-Stine-Skogrand-Foto-Bo-Amstrup-NTB.jpg
Stine Skogrand og resten av de norske jentene hadde all grunn til å feire etter seieren mot Sveits.
Foto: Bo Amstrup / NTB

Storseier i Golden League-åpningen

Det var ingen tvil om hvem som hadde kontrollen da Norge møtte Sveits i den første kampen i Golden League.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Håndballjentene er samlet i Danmark der de skal spille tre kamper fra og med torsdag.

Norge møter Sveits, Danmark og Nederland i Golden League, som blir oppvarmingen til EM i november. Norges første motstander var Sveits. 

Første omgang startet tett, men etter fire minutter kom Norge seg foran 3-2. Sveits hang på og lot ikke de norske jentene øke ledelsen i starten, men etter ni minutter økte håndballjentene til en tomålsledelse. 

De norske jentene forsatte rolig å øke ledelsen, og kom foran med tre mål på stillingen 10-7. Bare minutter senere kunne håndballjentene igjen øke ledelsen, denne gangen til en femmålsledelse.

Like etter halvspilt omgang gjorde Norge flere bytter og det kom en ny rekke ut på banen. Den nye rekken, med blant annet Nora Mørk, Stine Skogrand og Henny Reistad, kom tidlig til målsjanser. Ikke lenge etter byttet kom de norske jentene syv mål foran Sveits på stillingen 16-9.

Det løsnet virkelig for håndballjentene som fikk to raske målsjanser med et straffekast og en kontring med Ingstad, som økte ledelsen med ytterligere to mål med rett over fem minutter igjen av omgangen.

De siste fem minuttene ble brukt godt, og de norske jentene kom foran med tretten mål. Det sto 23-10 i Aarhus i Danmark til pause.  

Ut fra pause økte jentene raskt ledelsen til en femtenmålsledelse. I en periode ble rommet mellom Norge og Sveits stående på femten mål, frem til halvspilt andreomgang hvor håndballjentene økte ledelsen til 33-16. 

Sveits klarte aldri å nærme seg Norge helt, som nok en gang økte ledelsen. Like før kampslutt ledet de med 18 mål. Det er også slik kampen ender, på stillingen 39-22. 

Landslagstrener Thorir Heirgeirsson oppsummerte kampen slik til TV 2 Direkte etter kampen: 

– Det var en godt gjennomført økt. Det var første kamp, uttak snart og noen nye spillere med lite tid til å trene sammen med de etablerte. Det var også noen nye roller som skal defineres. Så byttet vi litt, mange om gangen, og det er utfordrende med rytme. Det gjør vi nok ikke i helgen, sier han. 

Norge møter Nederland i sin neste kamp i Golden League. Kampen spilles lørdag klokken 13:45. 

Norges rekruttlandslag har også samling denne uka, med to kamper mot Nord-Makedonia på programmet. I torsdagens oppgjør vant Rekruttjentene 27-26, etter å ha ligget under 14-17 ved pause.

– Pausen ble brukt godt og i andre omgang ble det vunnet dueller i forsvar over hele rekka. Dette resulterte også i flere målvaktsredninger fra Rikke "Bobbo" Granlund, som igjen førte til flotte kontringsmål, sier Michael O'Sullivan i trenerteamet.
 
– På stillingen 26-26 tok Nord-Makedonia timeout med et minutt igjen. Etter godt forsvar vant Norge ballen, og Joar Gjerde la en god plan i sin timeout sammen med jentene. Det resulterte i en flott scoring fra Tuva Høve med fem sekunder igjen av kampen, og seier 27-26, sier O'Sullivan.
 
Ragnhild Valle Dahl ble Rekruttjentenes toppscorer med sju nettkjenninger.

KAMPFAKTA
Golden League, kvinner
Norge – Sveits 39-22 (23-10) 
Ceres Arena, Aarhus, Danmark
Norges lag:
Veronica Kristiansen 7, Vilde Ingstad 6, Henny Reistad 4, Kristina Sirum Novak 3, Nora Mørk 3, Marit Røsberg Jacobsen 3, Sunniva Andersen 3, Thale Rushfeldt 3, Emilie Hegh Arntzen 2, Ane Cecilie Høgseth 2, Malin Aune 2, Maren Aardahl 1, Stine Skogrand, Rikke Larsen Øyerhamn, Marie Davidsen, Silje Solberg. 
Sveits' toppscorer:
Kerstin Kündig 7 mål
Utvisninger: 
Norge 0x2min, Sveits 4x2min

Les mer om Håndballjentene her