Marketa Jerabkova for Vipers i Final4 2021/22
Marketa Jerabkova storspilte i dagens kamp, og ble kåret til Vipers beste spiller. Bildet er fra en tidligere kamp.

Solid Champions League-åpning for Vipers

Vipers viste ingen nåde da Brest besøkte Aquarama og vant 31-24.

Lørdag kveld var det duket for Vipers Kristiansands første Champions League kamp for sesongen. De regjerende mesterne er i gruppe A, mens det andre norske laget, Storhamar, befinner seg i gruppe B. I første gruppespillkamp var det franske Brest, som ble beseiret av Vipers i mesterligafinalen i 2021, som stod på motsatt banehalvdel i Aquarama.

Det var jevnt de første minuttene av kampen, og lagene fulgte hverandre tett. Da klokken passerte fem spilte minutter stod det 3-3 på måltavla. Brest tok initiativ og var to mål foran etter 12 spilte minutter etter bra spill begge veier.

Anna Vyakhireva kom inn for Vipers midtveis i omgangen og var umiddelbart sentral i angrepsspillet. Kristiansandslaget stod også tøft bakover, noe som resulterte i utligning til 8-8 etter 17 minutter. Også Katrine Lunde bidro sterkt fra sin målvaktposisjon, hvor hun vartet opp med flere solide redninger.

Etter en time-out fra Vipers trener Ole Gustav Gjekstad gikk hjemmelaget umiddelbart opp i ledelsen for første gang i kampen siden 1-0. Marketa Jerabkova, forrige sesongs MVP i Champions League, storspilte for Vipers i denne første omgangen, og hadde ti minutter før pause allerede satt 5 baller i mål.

Vipers hadde virkelig tatt initiativet fra Brest mot slutten av omgangen, og storspilte i alle faser av spillet. Fem minutter før pause hadde Vipers gått opp i en solid 15-11 ledelse. Vipersjentene hadde virkelig tatt initiativet og funnet fram storspillet etter en treg start. Vipers gikk dermed til pause med en femmåls-ledelse på stillingen 18-13.

Jana Kredlikova, Vipers

Jana Knedlikova spilte en god kamp mot Brest, og scorte 7 mål på 7 forsøk. Bildet er fra en tidligere kamp. Foto: NTB

Andre omgang startet også veldig jevnt. Jenny Carlsen stod fram for det franske laget og scoret tre mål de første minuttene av andre omgang. For Vipers var det spillerne på Vipers høyreside, Jana Knedlikova og Anna Vyakhireva, som utpekte seg de første minuttene etter hvilen. Duoen stod for fem av seks Vipers mål de ti første minuttene av omgangen. Kristiansandslaget var foran med syv mål da klokken passerte 43 spilte minutter, og bortelaget tok dermed en time-out.

Hjemmelaget fortsatte storspillet, og time-outen virket ikke til å hjelpe stort for det franske laget. Godt forsvars- og målvaktsspill bakover resulterte i enkle mål fremover for Vipers, som dro ytterligere ifra. Ti minutter før slutt økte Vipers til 28-21 etter et klassemål fra Jerabkova.

Brest hentet seg litt inn i kampen igjen før slutt, men Vipers hadde stålkontroll på seieren. Vipers vant dermed sin første kamp i denne sesongens Champions League 31-24.