Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

REMA 1000-ligaen SandnesHK
Ole André Oftedal er kaptein på Sandnes HK.
Foto: Sandnes HK

Skadet albuen - da fikk Sandnes ny linjespiller

På hjemmesiden til Sandnes står Ole André Oftedal oppført som playmaker. Så skadet han albuen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det nyopprykkede og unge Sandnes-laget - der svært få har eliteserieerfaring - er tippet nederst på tabellen av samtlige konkurrenter. Det har ikke rogalendingene tatt så tungt. Og enda lettere ble stemningen da Kristiansand ble beseiret i siste seriekamp - sogar på bortebane.

- Vi får prøve å snu det til noe positivt at alle tror vi ender sist. Da kan vi jo bare senke skuldrene, så er det motstanderne som har poeng å tape. Men nå har vi sett at det er mulig å vinne kamper, sier Oftedal - og lar det henge i lufta at det er en optimistisk gjeng som går til hjemmekampen mot Bækkelaget søndag. Deretter venter Nærbø og Fjellhammer som begge ligger bak Sandnes etter tre serierunder.

- Dere endte på syvendeplass i 1. divisjon 2020/21, og så vant dere plutselig forrige sesong. Hva skjedde?

- Det har vært kontinuitet i spillergruppen, og Dalibor Sedjak har trent oss i fem-seks år. Han har fått lov til å jobbe med talenter over lang tid, og vi har en treningsvillig gjeng. I tillegg til de lokale har vi også fått inn noen forsterkninger. Nå har vi topp folk på høyrevingen i Martin Helland og Daniel Bystrøm, og på venstre har vi tre lokale gutter som også greier seg godt, Johannes Jåsund, Herman Langeland Knudsen og Martin Slettebø.

Oftedal, som selv har FGI (Forus og Gausel) og Stavanger som tidligere klubber, er raus med skryt av lagkamerater og er imponert over playmaker og toppscorer Henning Lea Knutsen og hans yngre bror Tord. I tillegg gir danske Morten Pedersen laget tyngde med sine 1,90 og 100 kilo, forklarer 25-åringen.

- Playmaker Knutsen? På hjemmesiden deres er det du som er playmaker?

- He, he. Ja, jeg skulle ha vært, men så skadet jeg albuen i vår og mistet skuddkraft. Jeg diskuterte med Dalibor om hvordan jeg kunne gjøre best nytte for meg. Det ble som linjespiller, sammen med Leo Lindberget - en talentfull spiller vi fikk fra Urædd. Foreløpig har det fungert bra, sier Oftedal, som har scoret 11 på de tre første kampene.

- Nå begynner skulderen å bli bedre, så vi får se hva det blir til. Jeg bekler den rollen som gir oss størst muligheter til å vinne kamper, sier kapteinen, som bruker tiden utenfor banen til å skrive en master i kroppsøving og jobbe på lager.

- Det er sånn det er i Sandnes, studier eller hundre prosent jobb.

De mest lukrative avtalene i byen tilhører Team Ingebrigtsen. De påtreffer håndballgutta når de trener i skogen, men ingen har forsøkt å henge på brødrene.

- Hvordan har det gått spillemessig?

- Vi slet litt med farten i begynnelsen, og det ble en del tekniske feil. Nå spiller vi med mer disiplin. Det skal fortsatt gå fort, men med mindre risiko. Når ting fungerer, er vi bra både i etablert angrep og etablert forsvar. Så ønsker vi oss noen flere kontringer.

- Fornøyd med med publikumsinteressen?

- Vi har hatt bare en hjemmekamp. Da kom det litt over 300. Vi håper at interessen vil stige hvis vi klatrer litt på tabellen. Kanskje tilskuerne til Sandens Ulf (fotball) fatter interesse for oss også? spør Ole André Oftedal, som er inne i sin femte sesong for klubben.

Sandnes Håndballklubb er i det gode selskap igjen. Og ekstra godt blir selskapet i cupens 4. runde.

Mandag ble rogalendingene trukket til bortekamp mot Elverum.

Les mer om REMA 1000-ligaen

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.