Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Magnus Gullerud kaster seg inn fra linjeposisjon for Kolstad
Magnus Gullerud og Kolstad kjempet tappert, men det holdt ikke til seier mot Bidasoa Irun
Foto: Robert Magnussen

Knepent tap for Kolstad i første kvalik-kamp

Etter en jevn kamp ble det tap for Kolstad 30-27 i den første kvalik-kampen til European League.

Tirsdag kveld var det duket for andre kvalifiseringsrunde til European League for Norges nye satsingslag Kolstad. Trønderne skal spille to kamper mot spanske Bidasoa Irun, og må vinne sammenlagt for å gå videre til gruppespillet. Hjemmelaget, Bidasoa Irun, kom seg helt til åttedelsfinale i fjorårets European League, og endte på 3. plass i den spanske ligaen. Det er altså duket for to spennende kamper for Kolstad.

Det var Kolstad som kom best i gang i Spania, men det var jevnt de første minuttene. Etter at det var spilt 5 minutter var trønderne oppe i en 3-2 ledelse. Bakspillerne Janus Dadi Smarason og Magnus Langeland var sentrale i Kolstad sin bakspillerrekke i angrep, og stod for flere mål og assist. Kolstad storspilte i starten av kampen, og spanjolene måtte ta en time-out etter bare ti spilte minutter. Da var det norske laget foran på stillingen 7-3.

Time-outen så ut til å hjelpe for de gulkledde, som utlignet til 7-7 kun tre minutter etterpå. Kolstad ble virkelig straffet på sine feil i angrep av et fartsfylt hjemmelag. Lagene fulgte hverandre tett de neste minuttene, og ti minutter før pause stod det 11-10 til spanjolene. Kolstad klarte ikke å tette helt igjen bakover, men spilte god håndball fremover i banen. Hjemmelaget dro ifra rett før hvilen, og gikk til pause med en 16-13 ledelse.

Bidasoa Irun, med Jon Azkue i spissen, fortsatte storspillet også i andre omgang. Fem minutter inn i omgangen var de dermed foran med fem mål. Kolstad fikk det ikke helt til å stemme verken fremover og bakover i starten av omgangen, og måtte ta time-out før det hadde vært spilt ti minutter. Stillingen var da 21-15 i spanjolenes favør.

Også nordmennenes time-out så ut til å lykkes, da de reduserte til 21-19 på kun tre minutter. Da var det Bidasoa Irun som måtte ta time-out. Kolstad hadde virkelig overtatt initiativet fra de gulkledde, og var kun ett mål bak da det var spilt 45 minutter. Den islandske storscoreren, Sigvaldi Bjørn Gudjonsson, hadde virkelig våknet til i den andre omgangen og fikk vist hva han var god for. I det attende minutt utlignet Kolstad til 23-23.

Lagene fulgte hverandre tett de neste minuttene, og scoret om en annen. Fem minutter før slutt ledet hjemmelaget knepent 28-26. Kolstad klarte ikke å ta igjen Bidasoa Irun, som gikk seirende ut av kampen 30-27.

Det hele skal dermed avgjøres når Bidasoa Irun besøker Kolstad Arena tirsdag 4. oktober klokken 18:45.

KAMPFAKTA
Kvalifisering til European League
Bidasoa Irun – Kolstad Håndball 30-27 (16-13) 

Polideportivo Municipal "Artaleku", Irun, Spania
Toppscorer Bidasoa Irun: Jon Azkue Saizar & Inaki Cabero Echepare - 10 mål
Toppscorer Kolstad: Sigvaldi Bjørn Gudjonsson - 6 mål
Utvisninger: Bidasoa Irun 4x2min, Kolstad 4x2min