Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Caroline Aar jubler etter scoring for Byåsen
Foto: Thomas Karlsen

Kaptein Aar med stor tro på Byåsen-jentene

Fire poeng på de tre første kampene. - Veldig fornøyd! Kjempeartig! sier lagkaptein Caroline Aar.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Byåsen endte på åttendeplass forrige sesong, men nå kan det virke som det ligger an til en opptur. Hjemmetapet mot Storhamar i serieåpningen ble etterfulgt av borteseier mot Tertnes og hjemmeseier mot Sola.

- Etter sesongoppkjøringen har vi fått skrudd opp kvaliteten. Storhamar er et bra lag, men jeg følte at vi ga det mer fra oss enn at vi ble overspilt i serieåpningen, sier Caroline, som stortrives som linjespiller hos trønderne. Forrige sesong ble hun klubbens toppscorer med 78 fulltreffere.

- Jeg blir pepret med baller av en backrekke som er glad i å servere assist, er 27-åringens forklaring på toppscorerposisjonen. De 27 årene gjør at hun også synes hun må fylle en annen rolle: - Som en av de mer erfarne i gruppa har jeg lyst til å skape ro og kynisme.

- Hva betyr det at Ida Alstad og Mari Molid har gitt seg?

- Vi må få inn nye som bidrar. Og jeg synes folk er flinke til å ta nye roller. Dessuten har vi fått inn nye spillere med spesialkompetanse (Maria Hjertner, Janne Eklo, Lone Sandvik og Teodora Tomac.) Vi står godt rustet, sier Caroline, som har gått en solid karrierevei.

Da hun var ferdig på videregående i Trondheim, var det ikke noe 1. divisjonslag i byen. Derfor flyttet hun til Bergen og begynte i TIF Viking. Etter ett år der ble hun plukket opp av Tertnes. Der ble det NM-finale mot Larvik i 2016, og da våknet Byåsen-lederne.

- Jeg ble hentet hjem igjen, og jeg stortrives i Trondheim. Det er noe spesielt med trøndere, fastslår kapteinen, som har fem brødre som alle har spilt eller spiller håndball. William har drevet det lengst og står med 17 A-landskamper.

Byåsens "late bloomer" er påpasselig med å skryte av dem som har brakt henne dit hun er i dag. I yngre dager i Strindheim la Arne Högdahl og Kjell Bjarne Helland et solid grunnlag. Nå berømmer hun Valeri Putans og assistentene hans, Kari Aaalvik Grimsbø og Ulrich Winther-Hansen.

- Valeri er en karakter. En av de beste jeg har hatt. Han er ekstremt dyktig faglig og er flink til å tilpasse spillet til dem som er på banen, sånn at de får brukt sine kvaliteter. Kari og Ulrich er begge tidligere målvakter og har mye å bidra med forsvarsteknisk. De tre har komlementære ferdigheter, fastslår Caroline Aar, som til daglig jobber som prosjektleder. Prosjekt Byåsen ser også løfterikt ut.

Fredrikstad skal få litt å stri med i Kolstad Arena søndag?

Les mer om REMA 1000-ligaen

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.