Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ukrainian football legend  Andriy Shevchenko called for more mental health support for young refugees on July 25, 2022 in Warsaw.

He visited a summer school in Warsaw that is helping children from Ukraine catch-up on missed learning and play. Since the war escalated five months ago, at least 5.8 million refugees from Ukraine have been recorded across Europe, half of whom are estimated to be children with many having no access to education for weeks.

Save the Children’s summer schools for children from Ukraine in Poland are providing a safe haven where young refugees can boost their education and mental health and psychosocial wellbeing. 
(Photo by Adam Nurkiewicz/Getty Images)

Handball for Peace - slik kan du bidra!

Norges Håndballforbund starter en innsamling til barn og unge i Ukraina, og donerer 131 788 kr som en startsum.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Én krone på vegne av alle aktive medlemmer ligger i potten når innsamlingsaksjonen settes i gang på spleis.no. Den innsamlede summen skal bidra til aktivitet for barn og ungdom i krigsrammede Ukraina.

- Dette er et viktig om enn lite bidrag for en gruppe mennesker i et annet land som har det veldig vanskelig for tiden, og som kjemper en kamp på vegne av hele Europa. Krigen går utover sivilbefolkning, barn og unge, og jeg er veldig imponert over utholdenheten og innsatsviljen til Ukraina. I den grad vi kan hjelpe litt fra norsk håndball sin side, så ønsker vi å gjøre det, sier håndballpresident Kåre Geir Lio.

Den innsamlede summen doneres via Redd Barna til aktivitetstiltak rettet mot barn og unge i Ukraina og i nabolandene.

- Seks måneder etter at konflikten i Ukraina eskalerte, er situasjonen fortsatt alvorlig for ukrainske barn. Alle barna i Ukraina, minst 7,5 millioner, er i fare for både fysiske og psykiske skader. Med hjelp fra våre støttespillere, som Norges Håndballforbund, har Redd Barna jobbet med tiltak spesielt rettet mot barn og deres familier. I tillegg til blant annet mat, medisinsk utstyr og utdanning, gir vi barn mulighet til å komme til trygge områder der lek, aktiviteter og psykososial støtte gjør det lettere å bearbeide det som skjer rundt dem, sier partneransvarlig i Redd Barna, Anna-Elisabeth Flinstad.

- Deres støtte betyr at vi kan hjelpe flere barn å komme seg gjennom de mørkeste øyeblikkene i livet deres, legger hun til.

Håndballpresidenten håper nå at enkeltpersoner, grupper, lag og klubber vil finne en måte å bidra til Handball for Peace på.

- Vi håper dette skal bli et betydelig bidrag til de som trenger det mer enn noen andre akkurat nå. Norges Håndballforbund legger én krone per medlem i potten, og så håper vi på en betydelig økning av det frem til november. Hvis alle bidrar med litt, så blir det veldig fort en betydelig innsats. 

Slik kan du bidra:

1. Støtt spleisen! Innsamlingen foregår på spleis.no, og du kan gi din støtte via Vipps, kort eller faktura. Klikk her for å komme til innsamlingen.

2. Spre ordet! Kjenner du noen som vil være med og bidra, eller ønsker du å oppfordre andre på laget, i klubben eller i nærområdet til å være med på innsamlingsaksjonen? Del gjerne lenken til innsamlingen med de du kjenner.