Annonse:
Gjensidige Cup 2023
Annonse:
Gjensidige Cup 2023

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kast ballen-dagen i Nøtterøyhallen med Teie Skole
Foto: NHF

Gjentar suksessen: «Kast ballen» landet rundt

Håndballpresident Kåre Geir Lio er stolt over at «Kast ballen» allerede har beriket norske skoler.

I samarbeid med sine største samarbeidspartnere, lanserte Norges Håndballforbund det nasjonale tiltaket Kast ballen i fjor. Suksessen gjentas på barneskoler over hele landet i disse dager.

Målet med Kast ballen er å hjelpe lærere til at enda flere barn får gleden av å leke med ball i skolen, gjennom bruk av ferdige undervisningsopplegg for 1.-3. trinn. Det blir konkurranser, aktivitetsdager og fine øvelser for ulike aldersgrupper.

Skolen får både utstyr og undervisningsopplegg, og det er helt gratis å delta. Kast ballen arrangeres i hele Norge i ukene 37, 38, og 39. Totalt deltar hele 575 skoler i 2022 – det vil si over 47 500 elever.

- Vi er veldig, veldig stolte av Kast ballen, sier håndballpresident Kåre Geir Lio.

- Tilbakemeldingene både fra barn, lærere, klubber og kolleger var meget gode i fjor. Samtidig er det aller viktigste her den langsiktige tankegangen. Vi gir barn og lærere øvelser og utstyr som beriker gymfaget, og derfor mener vi Kast ballen er et løft for samfunnet som helhet, sier Lio.

- Evalueringene fra det første året med Kast ballen beviser for oss at vi kom opp med et tiltak det er behov for. Vi er glade for at vi har fått så god støtte fra partnerne våre, og ikke minst at vi har fått på plass et så konstruktivt samarbeid med skoler landet rundt, sier generalsekretær Erik Langerud.

Følgende samarbeidspartnere gjør Kast ballen-tiltaket mulig gjennom sin støtte: Posten, Gjensidige, REMA 1000, VG, Intersport, Scandic, Norsk Tipping, Hummel og Lerøy.

Les mer om Kast ballen her!