Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Rullestollandslaget prater sammen før kampen i turneringen i Belgia.
Foto: Privat

- En viktig læringsarena for oss

Rullestollandslaget tar med seg mye nyttig læring og erfaring fra turneringen i Belgia.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klubblag fra land som Frankrike, Belgia, Nederland og Tyskland var tilstede under helgens turnering.

Rullestollandslaget deltok for å få viktig kamptrening før mesterskapet i november, og med åtte kamper på to dager fikk de stort utbytte av deltakelsen. 

- Turneringen var svært lærerik og sosial, og vi fikk muligheten til å spille mot flere rutinerte rullestolhåndballlag. Målsettingen vår ved å delta i denne turneringen var å bli mer samspilte, prøve ut forskjellige konstellasjoner av spillere og samspillet dem imellom. I tillegg så vi på og vurderte den enkelte spillers individuelle ferdigheter frem mot et endelig laguttak til EM i Portugal, sier teamadministrator Laila Horgen.

- Vi fikk også sett og brynet oss på ulike spillsystemer andre lag bruker, noe vi må bruke i det videre arbeidet fremover når vi skal bygge opp et landslag.

Horgen forteller at det var spennende og ærefullt å spille med flagget på brystet.

- Det er noe laget virkelig er stolte av. Det er veldig fint å samle de som har ambisjoner i ett og samme lag, og være vitne til deres ønske om å bli bedre sammen. Dette var første gang det nye landslaget spilte reelle kamper, og dette var uten tvil en viktig læringsarena for oss. Det var viktig for oss å kjenne på nivået når det gjelder tempo og tekniske ferdigheter i stol med ball. Vi ble imponert over mange av lagene, men ser at vi kan bryne oss på de fleste med litt mer samspill og trening.

Rullestollandslaget har kun én samling til før mesterskapet i Portugal kastes i gang. Den samlingen skal de bruke godt.  

- Vi ser at vi har godt forsvar- og keeperspill, men vi må jobbe mer med relasjoner og spill-systemer, og ha alternative angrepssystemer. Vi har en liten samling til i oktober, og der må vi jobbe med angrepsspill og samspill. Hver enkelt utøver har også fått individuelle tilbakemeldinger med arbeidsoppgaver de skal fokusere på med eget klubblag frem mot neste samling, sier Horgen.