Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20220903 Landstruneringen Bjarte Myrhol Kragerø håndball 640x360 Foto Maren Grini.jpg

Årets vakreste eventyr i Kristiansand

Maren Svensson Grini og Natasha Lindanger deler sine personlige oppsummeringer av Landsturneringen 2022.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Innsatsvilje, samspill, inkludering, fair play, begeistring og idrettsglede er noen av ordene som kan beskrive Landsturneringen for fotball og håndball. Det at de to største forbundene i Norge går sammen for å arrangere en tredagers opplevelse for barn, unge og voksne med nedsatt funksjonsevne er bare vakkert, og kan forhåpentligvis være til inspirasjon for flere andre idretter. Det er som fotballen sier: Sammen er vi sterke. For det er vi. Sammen kan vi gjøre så mye mer om vi bare samarbeider. Og som vi sier hos oss: håndball for alle!

Under helgens arrangement var det til sammen samlet rundt 1700 deltakere, hvor hele 1100 av disse var utøvere. Latteren lå løst, dansefoten rykket og gleden for å vinne var stor – samtidig som lykken var like stor dersom motstanderlaget vant og scoret mål. Tilskuerne jublet enten det var deres eget lag eller motstanderlaget som scoret.  Nye vennskap ble skapt, og for mange var det gjensynsglede fra 2019. Det er dette vi kaller ekte idrettsglede og begeistring.

Vi fikk også storfint besøk under turneringen. Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad, Vipers- og landslagspiller Katrine Lunde, og tidligere landslagspiller Bjarte Myrhol tok også turen innom Landsturneringen. De stilte gledelig opp til bilder og gode samtaler med helgens deltakere. Tusen takk for at dere tok dere tid i en travel hverdag.

Vi ønsker også å gi litt ekstra heder til Bjarte Myrhol. Det at Bjarte reiser helt fra Danmark for å tilbringe hele lørdagen sin sammen med forskjellig lag i håndball og fotball er så betydningsfullt for både arrangementet, men også for spillerne. Han bruker tid med lagene, hjelper spillerne på banen, tar seg god tid til å snakke med hver og en, viser engasjement, stiller opp til bilder og sprer latter og glede.  Det er noe ektefølt som skaper gode minner, og som viser viktigheten av tilstedeværelser. Ett større forbilde for tilrettelagt håndball enn Bjarte Myrhol finner man ikke.

Det er å få være en del av Landsturneringen er kanskje den største opplevelsen vi har fått gjennom norsk håndball. Man sitter virkelig igjen med kun gode inntrykk, og følelsen av at man har vært med på noe viktig og virkelig betydningsfullt. Alle idrettsutøvere bør hente inspirasjon og begeistring fra denne gjengen. Med andre ord vi kan alle la oss inspirere av denne inkluderende og uredde gjengen. Vi gleder oss til neste års arrangement, og anbefaler alle å ta turen til Lillehammer 2023.

20220903 Landsturneringen Lars kragerø håndball Foto Maren Grini.jpg

Til slutt må vi også si tusen takk til REMA 1000 som stilte opp med en helt rå foodtruck. Tusen takk for at dere har stått på for å servere god og ernæringsrik mat alle tre dagene. Vi vil si takk til alle arrangører, ledere og dommere som stilte opp for å gjøre dette til det vakre arrangementet det ble, både de som representerte NFF Agder, NHF Region Sørvest eller andre organisasjoner/klubber.

På jobb på Landsturneringen 2022 for Norges Håndballforbund Region SørVest og Norges Håndballforbund,

Natasha Lindanger og Maren Svensson Grini  

2022-Landsturneirng MSG&NL.jpg

Foto: Benedicte Olsen / Norges Fotballforbund