Aalborg for sterke for Elverum

Sesongens første Champions League-kveld i Terningen endte med dansk seier.

Aalborg kom til Elverum med de norske landslagsheltene Sebastian Barthold og Kristian Bjørnsen, i tillegg til verdensstjerner som Mikkel Hansen og Aron Palmarsson. Seriestarten for de helrøde har vært akkurat så solid som man kunne vente, om ikke enda bedre: Fire strake seirer i HTH Herreligaen, hvor seiersmarginene har vært fra fem mål og oppover.

I tillegg vant laget Champions League-åpningen 36-32 over Celje. Danskene ankom altså Terningen med selvtillit – og viste den tidlig frem.

21-årige Mads Hoxer Hangaard scoret det første for Aalborg, og verken han eller laget så seg noen gang tilbake. Måltavla streifet innom både 1-3, 3-6 og 6-10 i første halvdel av førsteomgangen. Elverum, derimot, brente flere store muligheter. Etter 20 minutters spill sto det 15-8 til Aalborg. På det tidspunktet hadde Elverum 50 prosent uttelling, mens Aalborg lå på 90.

Minuttene mellom 20 og 30 ble derimot positive for hjemmelaget. Her kuttet de forspranget fra sju mål til tre innen pausesignalet lød.

- Jeg synes Elverum spilte glimrende angrepshåndball. De skapte den ene klare sjansen etter den andre. Men de skyter så likt! De skyter i det hjørnet de beveger seg mot, sa Viaplays ekspertkommentator Gunnar Pettersen i pausen – og argumenterte med det for at ingenting var avgjort med 14-17 som utgangspunkt for andre omgang.

De siste 30 kan imidlertid oppsummeres kort: Elverum var på et tidlig tidspunkt to mål bak (18-20), men noe drama ble det dessverre aldri.

Sebastian Barthold scoret fire mål og Kristian Bjørnsen ett for Aalborg i Terningen, mens Stig-Tore Moen Nilsen ble Elverums toppscorer med fem. Sluttresultatet ble 25-33.

Elverums neste kamp i Champions League spilles borte mot Nantes 29. september.