Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Jonas Fjæreide Fyllingen
Jonas Fjæreide Fyllingen ble kåret til Norges beste spiller.
Foto: Svein André Svendsen

Tremålstap mot Kroatia for U-gutta

Tross en meget jevn kamp, ble kroatene til slutt for sterke for U-gutta. Kampen endte 29-26.

Kroatene scorte kampens første mål på straffe, men like etter utlikner de norske gutta. Dette preget også de første ti minuttene av omgangen. Det var veldig jevnt, og ingen klarte å riste motstanderen av. Kroatia stod utgruppert i forsvar, men U-gutta løste det godt og kom til flere gode sjanser. Det var mye rom i begynnelsen, men guttene slet likevel med å sette ballen i mål. Etter ti minutter stod stillingen 4-4.

U-gutta stod godt i forsvar og lagde flere brudd, og forhindret dermed kroatene i å få noen stor ledelse. I angrep møtte de norske guttene et meget tøft kroatisk forsvar, som ga dem skikkelig kamp. Ti minutter før omgangens slutt, var Kroatia foran med ett mål med stillingen 10-9.

Det var vanskelig for guttene å løse det utgrupperte forsvaret ordentlig, og de rotet bort flere baller. Kroatene fikk lov til å kontre en del mot dem, men de hang likevel godt med i kampen. Kroatia hadde dog et lite overtak og ledet med ett mål da pausesignalet gikk. Da stod stillingen 13-12.  

Lagene spiller jevnt de første minuttene av andreomgangen. U-gutta virket noe ukonsentrerte en liten periode, som også gjorde at Kroatia fikk muligheten til å kontre på dem. De scoret to kjappe mål, og var så oppe i en tomålsledelse (14-16). Det skulle likevel ikke ta lange tiden før ledelsen var spist opp. Midt i omgangen stod stillingen 19-19.

I de neste minuttene var det Kroatia som var det klart beste laget, og bare på få minutter opparbeidet de seg en firemålsledelse (23-19). Til tross for et par norske reduseringer, var det fremdeles Kroatia som var i ledelsen fire minutter før slutt. Stillingen stod 26-24, og Kroatia hadde muligheten til å øke ledelsen ytterligere. Men U-guttene stod meget godt i forsvar, og Kroatia kom ikke til noen god sjanse. I det neste angrepet scoret Norge på straffe, og plutselig var de kun ett mål bak kroatene. Det var dessverre også det nærmeste de kom, da de slet med å få ballen forbi en god kroatisk målvakt. I stedet var det Kroatene som kunne leke seg de siste minuttene, og kampen endte til slutt 29-26 i kroatisk favør.

U-guttene spiller sin neste og siste EM-kamp på søndag (14.08). Da står det om 7./8.-plass. Kampen begynner 10.00, og du kan se den på EHF TV.

KAMPFAKTA
U-gutta (LM04), EM U18 - Plasseringskamp  
Norge – Kroatia 26–29 (12-13)
Verde Complex, Podgorica, Montenegro
Toppscorer Norge: Lars Eirik Larsen med fem mål 
Toppscorer Kroatia:
 Nikola Ivankovic og Petar Krupic med seks mål
Utvisninger: Norge 2x2 min., Kroatia 4x2 min.

Se fullstendig kamprapport.

Les mer om U-gutta.

Les mer om EM.