Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Jonas Fjæreide Fyllingen
Jonas Fjæreide Fyllingen ble kåret til Norges beste spiller.
Foto: Svein André Svendsen

Tremålstap mot Kroatia for U-gutta

Tross en meget jevn kamp, ble kroatene til slutt for sterke for U-gutta. Kampen endte 29-26.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kroatene scorte kampens første mål på straffe, men like etter utlikner de norske gutta. Dette preget også de første ti minuttene av omgangen. Det var veldig jevnt, og ingen klarte å riste motstanderen av. Kroatia stod utgruppert i forsvar, men U-gutta løste det godt og kom til flere gode sjanser. Det var mye rom i begynnelsen, men guttene slet likevel med å sette ballen i mål. Etter ti minutter stod stillingen 4-4.

U-gutta stod godt i forsvar og lagde flere brudd, og forhindret dermed kroatene i å få noen stor ledelse. I angrep møtte de norske guttene et meget tøft kroatisk forsvar, som ga dem skikkelig kamp. Ti minutter før omgangens slutt, var Kroatia foran med ett mål med stillingen 10-9.

Det var vanskelig for guttene å løse det utgrupperte forsvaret ordentlig, og de rotet bort flere baller. Kroatene fikk lov til å kontre en del mot dem, men de hang likevel godt med i kampen. Kroatia hadde dog et lite overtak og ledet med ett mål da pausesignalet gikk. Da stod stillingen 13-12.  

Lagene spiller jevnt de første minuttene av andreomgangen. U-gutta virket noe ukonsentrerte en liten periode, som også gjorde at Kroatia fikk muligheten til å kontre på dem. De scoret to kjappe mål, og var så oppe i en tomålsledelse (14-16). Det skulle likevel ikke ta lange tiden før ledelsen var spist opp. Midt i omgangen stod stillingen 19-19.

I de neste minuttene var det Kroatia som var det klart beste laget, og bare på få minutter opparbeidet de seg en firemålsledelse (23-19). Til tross for et par norske reduseringer, var det fremdeles Kroatia som var i ledelsen fire minutter før slutt. Stillingen stod 26-24, og Kroatia hadde muligheten til å øke ledelsen ytterligere. Men U-guttene stod meget godt i forsvar, og Kroatia kom ikke til noen god sjanse. I det neste angrepet scoret Norge på straffe, og plutselig var de kun ett mål bak kroatene. Det var dessverre også det nærmeste de kom, da de slet med å få ballen forbi en god kroatisk målvakt. I stedet var det Kroatene som kunne leke seg de siste minuttene, og kampen endte til slutt 29-26 i kroatisk favør.

U-guttene spiller sin neste og siste EM-kamp på søndag (14.08). Da står det om 7./8.-plass. Kampen begynner 10.00, og du kan se den på EHF TV.

KAMPFAKTA
U-gutta (LM04), EM U18 - Plasseringskamp  
Norge – Kroatia 26–29 (12-13)
Verde Complex, Podgorica, Montenegro
Toppscorer Norge: Lars Eirik Larsen med fem mål 
Toppscorer Kroatia:
 Nikola Ivankovic og Petar Krupic med seks mål
Utvisninger: Norge 2x2 min., Kroatia 4x2 min.

Se fullstendig kamprapport.

Les mer om U-gutta.

Les mer om EM.