Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ceremony, IHF 2022 Women's Junior (U20) World Championship, Celje, Slovenia, 03.07.2022, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff
Juniorjentene ble verdensmestere i sommer.
Foto: Jozo Cabraja / kolektiff

Slik gikk det med landslagene i sommer

En hektisk mesterskapssommer er over, med resultater fra edelt metall til 15. plass for våre 10 lag.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Juniorjentene (LK02): Verdensmester i VM U20 i Slovenia
Aller best gjorde Juniorjentene våre det i Slovenia. I Celje tok laget VM-gull i lagets siste kamp sammen. Norge overrasket flere ved å vinne 31-29 over Ungarn, som har vunnet det meste i denne årgangen.

Dette var Norges andre VM-gull for junior. Forrige gang var i 2010 – med blant annet Silje Solberg, Sanna Solberg, Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk på laget.

Nå heter heltene blant annet Martine Andersen, June Krogh, Kaja Røhne og Maja Sæteren.

De tre førstnevnte ble tatt ut på mesterskapets All Star Team. Røhne og Sæteren ble delt toppscorer for Norge.

For første gang gikk et norsk lag gjennom et junior-VM ubeseiret. I 2010 ble det ett tap underveis, denne gang kun en uavgjort – mot Frankrike.

U-jentene (LK04): 9. plass i VM U18 i Nord-Makedonia
Laget delte seg i to i sommer, med ett lag i VM (LK04) og ett lag i EYOF (LK05).

VM-laget endte på 9. plass. Det startet veldig bra, med seier i de tre innledende gruppekampene. To tap da det sto om kvartfinale ødela imidlertid for det norske laget i VM. Dermed ble det plasseringskamper istedenfor kvartfinale for de norske jentene.

Heldigvis var de tilbake på vinnersporet og vant begge plasseringskampene.

U-jentene (LK05): Bronse i EYOF i Slovakia
EYOF-laget fikk bronse, etter å ha vunnet to og tapt for Tyskland i innledende gruppespill. Det ga semifinale mot senere turneringsvinner Ungarn, der de norske jentene var helt oppe og luktet på finaleplass, men måtte etter ekstraomganger gi tapt for ungarerne.

Dermed ble det bronsefinale mot Tyskland, som laget hadde tapt for innledningsvis. Denne gang endte det derimot med seier og dermed bronse til de yngste U-jentene.

Jentelandslaget (LK06): 4. plass i European Open i Sverige
Det yngste landslaget på jentesiden spilte uavgjort i sin internasjonale debut mot Island. En sterk avslutning sørget for norsk poeng. Laget fulgte opp med to seirer og vant sin innledende gruppe.

I hovedrunden ble det to seirer og ett tap. Den siste kampen var en ren duell mot Tsjekkia om andreplassen i gruppa, og dermed bronsefinale. De norske jentene vant med ett mål, og fikk dermed bronsefinale.

Etter et meget sterkt debutmesterskap ble Frankrike for sterke i bronsefinalen. Dermed ble det 4. plass i turneringen for Jentelandslaget.

Beachjentene (LKB): 11. plass i VM i Hellas. Sølv i World Games i USA
Det ble to mesterskap for Beachjentene i sommer.

Det stemte ikke innledningsvis i VM for Norge. Etter flere tap der det glapp litt i viktige faser i kampene, nådde ikke jentene kvartfinale. I plasseringsspillet ble det seier og tap, før Ungarn ble beseiret i den siste kampen, som ga Norge 11. plass i den greske sanden.

Langt bedre stemte det da Norge fikk mulighet til å delta i World Games i amerikanske Birmingham, Alabama, etter at Hellas trakk seg.

Norge åpnet med seier, men verdensmester Tyskland ble for sterk i den andre kampen. Deretter ble det i motsetning til i VM seier over Argentina, og da laget fulgte opp med seier i siste gruppekamp var laget klar for semifinale. Der ble på nytt Argentina beseiret, og finalespill ventet.

Finalen ble et nytt møte med Tyskland. Knepent tap i begge omganger endte med tap for de norske jentene, der Marielle Martinsen ble kåret til beste venstrekant, mens Elisabeth Hammerstad ble beste forsvarsspiller av IHF. 

Beachjuniorjentene (LKB06): 7. plass i EM U16 i Tsjekkia
Norges første landslag for juniorjenter i beach spilte seg til kvartfinale i sitt første mesterskap. Der spilte Norge godt, men måtte se Ukraina stikke av med semifinalebillettene.

Det ble først tap for Tyskland i plasseringsspillet, men seier over Polen betød 7. plass for jentene.

Juniorgutta (LM02): 15. plass i VM U20 i Portugal
Juniorgutta lot seg inspirere av Juniorjentenes bragd i VM, men fikk det langt tøffere på banen.

Tre tap i Scandinavian Open før VM i Portugal skulle ikke bli lett å endre. Det samme skjedde i gruppespillet, og dermed måtte gutta ut i plasseringsspill.

For juniorguttas del ble det etter hvert mer og mer viktig å bruke alle kampene til å utvikle seg og bli bedre. Resultatmessig ble det flere tap, men en viktig endring kom i siste kamp – da fikk laget endelig kjenne på seierssmaken. Laget endte dermed ikke sist, men tok 15. plass i mesterskapet.

U-gutta (LM04): 7. plass i EM U18 i Montenegro
Det ble et knepent tap i kampen om semifinale for U-gutta i EM. Til da hadde Norge spilt supert og vunnet gruppespillet med strake seirer, men tapte første kamp i hovedrunden.

Det ble knepent tap også i den andre kampen i hovedrunden, og dermed røk semifinalemulighetene. Isteden ble det plasseringsspill, som startet med et knepent tap, men i siste kamp ble det seier over Portugal og 7. plass for U-gutta.

Guttelandslaget (LM06): Samling i Ungarn
Guttelandslaget spilte sin første landskamp i april. Laget spilte ikke mesterskap i sommer, men hadde samling i Ungarn. Der var det lagt opp til to kamper mot Ungarn.

Etter en sterk avslutning klarte Norge uavgjort i den første kampen. I den andre var det også ungarerne som startet best, og på nytt sikret Norge uavgjort i sluttminuttet.

Beachgutta (LMB): 8. plass i VM i Hellas
Beachgutta nådde kvartfinalen i sommerens VM i den greske sanda. Beachgutta visste på forhånd lite om sine motstandere i gruppespillet, og det endte med like mange seirer som tap.

Det holdt til kvartfinale mot meritterte Kroatia, som sikret seier over de norske gutta. Dermed ble det plasseringsspill for Norge. Den første endte med shootout, der Norge trakk det korteste strået.

Turneringens siste kamp endte med knepent tap i begge omganger og dermed 8. plass i VM.

Beachjuniorgutta (LMB06): 10. plass i EM U16 i Tsjekkia
De yngste i sanden deltok i sitt første mesterskap. Det ble én seier og to tap innledningsvis, som ikke holdt til kvartfinale.

Det ble dermed plasseringsspill, som ble åpnet med to seirer. Det sendte gutta inn i kampen om plassene 9-14. Seier over Romania og Bulgaria ga dem mulighet til å spille for 9. plassen.

Den avsluttende kampen mot Polen endte med shootout, som Norge tapte med kun ett poeng. Dermed ble det 10. plass i første mesterskap for det nye juniorlaget.