Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Heidi Løke
Heidi Løke er tilbake i Larvik etter 11 år.
Foto: Svein André Svendsen

Seriestart for kvinner med Larvik mot Vipers

I åpningskampen i REMA 1000-ligaen møter Larvik og Heidi Løke gamleklubben Vipers.

Etter å ha spilt i ungarske Györ og Vipers, samt å ha fått barn nummer tre, er Heidi Løke klar for å gjøre en innsats i Larvik-trøya igjen. Sammen med Amanda Kurtovic som er tilbake etter fem år utenlands, skal de to veteranene og et ungt Larvik-lag kjempe seg oppover på tabellen. Det er i alle fall målet.

- Jeg har store ambisjoner på både egne og lagets vegne. Vi er et ungt lag med veldig unge spillere, så vi må bygge opp Larvik på nytt. Det blir en morsom prosess, tror veteranen som også har niesen, Astrid Løke, på laget.

Løke er takknemlig for at Vipers lot henne gå fra klubben og er spent på å møte sine gamle klubbvenninnger igjen i serieåpningen.

- Det blir tøft, Vipers er jo verdens beste lag, men jeg gleder meg til kampen, forteller hun.

Larvik HK

Amanda Kurtovic og Heidi Løke er igjen klare for Larvik. Foto: Finn Aagaard.

Begge veteranene er enige om at Larvik må klatre på tabellen, helst innenfor topp seks.

- Det er en tøff liga, og nivået bak Vipers, Storhamar og Sola er jevnt. Bak de tre blir det et race, tror Amanda Kurtovic og krysser fingrene for at de unngår skader i en tynn tropp. Innsatsen og arbeidsviljen til sine unge kolleger, er hun veldig fornøyd med.

Vipers vil gjerne vinne alt - igjen!

Forrige sesongs trippelmester har hatt en del utskiftinger i laget. Nora Mørk dro til Danmark, mens svenske Jamina Roberts og Anna Vyakhireva fra Russland er nye spillere i troppen. Katrine Lunde synes det er spennende.

- Det er jo alltid litt utfordrende i starten med å spille alle inn på laget, men det er vi jo vant til, tenker Katrine og synes det er veldig spennende. Kommunikasjonen går på engelsk, og det fungerer fint både på og utenfor banen. 

Også denne sesongen blir Storhamar den største utfordreren for sørlendingene.

- Vi har som mål å bli best, det vil vi gjerne klare denne sesongen også, og da må vi først og fremst holde Storhamar unna. De vil jo få nye utfordringer med spill i Champions League, avslutter Katrine.

Kampen mellom Larvik og Vipers sendes på TV 2 Sport 2/Play torsdag 1. september kl. 19.15.

Les mer om REMA 1000-ligaen.