Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

202109 Landsturneringen 2019_vennskap Foto Maren Grini.jpg

Rekordpåmelding til Landsturneringen

Etter to år uten Landsturneringen er det endelig klart for full rulle i Kristiansand med både fotball og håndball igjen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

 - Vi gleder oss veldig til å komme i gang med dette kjekke arrangementet. Vi skulle egentlig vært arrangør i 2020. Det er derfor ekstra gledelig at vi endelig får arrangere nå, sier leder av arrangementskomiteen, Thorbjørn Hinna.

Det er påmeldt hele 1700 deltakere til Landsturneringen som går av stabelen 2.-4. september i Kristiansand. 67 fotballag og 59 håndballag. Det skal spilles 122 fotballkamper og 96 håndballkamper i Randesund (Sukkevann).

- Det er gledelig å se at det er full oppslutning rundt Landsturneringen 2022 og at det er en ny rekord i antall håndballag. At vi har rekordpåmelding i antall lag er kjempeflott og sier noe om hvor godt arbeid klubbene gjør. Lagene kommer fra hele landet, fra Bossekop i nord til Mandal i sør, sier inkluderingsansvarlig i Norges Håndballforbund, Eva Skei.

Rene barnelag for første gang

For første gang er det påmeldt rene barnelag til Landsturneringen. Barnelagene skal spille på kortbane.

- Det er utrolig hyggelig at vi har med oss tre barnelag i håndball i år. Dette er et tilbud til lag i regionen og et viktig satsningsområde for Norges Håndballforbund. Alle skal få muligheten til å delta uavhengig av hvor de bor, og hvilken funksjonshemming de har. Idretten er for alle, sier Skei.

Programmet for Landsturneringen

Fredag 2. september blir det åpningsparade med ordfører i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland. Her vil alle påmeldte lag med ledsagere gå fra Torget til Tresse på Bystranda. Paraden avsluttes med taler, underholdning og enkel servering fra REMA 1000.

Lørdag 3. september spilles de første kampene på turneringen og kvelden avsluttes med bankett for alle i Aquarama.

Søndag 4. september spilles de siste kampene og Landsturneringen avsluttes med premieutdeling.

Hele programmet for Landsturneringen finner du her.

- Med vår nye sponsor REMA 1000 på laget tror vi dette skal bli en flott turnering. Jeg tror jeg har både spillere, trenere, ledsagere, arrangører, gjester og alle glade supportere med meg når jeg sier at vi gleder oss stort til å møtes i Kristiansand på fredag, avslutter Eva Skei.