Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Jonas Fjæreide Fyllingen
Jonas Fjæreide Fyllingen stod en strålende kamp og ble kåret til banens beste spiller.
Foto: Svein André Svendsen

Norsk storseier mot Serbia

U-gutta var overlegne mot Serbia, og tok førsteplassen i gruppa etter tre seire i gruppespillet.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha vunnet de to første kampene i EM, var det klart for U-guttas siste gruppespillkamp mot Serbia. Serberne stod med en seier og en uavgjort før kveldens oppgjør.

Norge åpnet med scoring i første angrep, et halvt minutt etter dommerne blåste igang kampen. Serbia svarte umiddelbart med mål i andre enden, og det stod 1-1 før det første minuttet var spilt.

De serbiske spillerne var offensive i forsvarsspillet sitt, og hurtige fremover i banen, og satte tre baller bak den norske målvakten før tre minutter av kampen var passert. De norske gutta viste at de også hadde tempo i bena og utlignet til 3-3 etter fire minutter. Tenningsnivået var høyt både på banen og tribunen, og de to lagene fulgte hverandre tett de neste minuttene. Etter snaut ti minutter hadde begge lag satt fem baller mellom stengene.

De norske gutta festet et lite grep om kampen i midten av omgangen. Etter en periode med solid forsvar- og målvaktspill, opparbeidet de seg en tremålsledelse. Etter 17 minutter valgte den serbiske treneren å lege ned timeoutkortet, på stillingen 9-6.

Norge økte ledelsen like etter timeouten. Likevel maktet de ikke å riste av seg Serbia, som viste bedre spill etter den korte praten. Serbia kom to mål bak, før Norge igjen skrudde opp tempo. Nordmennene var imponerende i forsvar mot de fysiske serbiske spillerne, og presset dem til tekniske feil, for så å kontre inn mål. Da det var fem minutter igjen av omgangen, var de norske gutta hele fem mål foran, på stillingen 15-10. Femmålsledelsen beholdt de frem til pause. Da kampen var halvspilt viste stillingstavla 16-11.

Jonas Fyllingen åpnet andreomgang på best mulig vis med strafferedning. Henrik Ibsen fulgte opp det gode målvaktspillet ved å redde Serbias andre forsøk, dermed var det Norge som satte omgangens første scoring etter snaut tre minutter.

De norske gutta spilte nydelig håndball i åpningsminuttene, og etter fem minutter var de hele åtte mål foran serberne. Den serbiske treneren så seg nødt til å ta en tidlig timeout på stillingen 20-12.

Det så ikke ut til at timeouten hjalp stort, for de norske gutta fortsatte storspillet også etter den korte pausen. Ti minutter ut i omgangen satte Preben Gram sitt femte mål og sørget for norsk timålsledelse. Fyllingen var ustoppelig på straffekast. Etter 13 min vartet han opp med nok en strafferedning. Dermed hadde ingen av Serbias fire straffekast for omgangen, resultert i mål.

Åtte minutter før kampslutt, hadde Serbia redusert den norske ledelsen etter en god periode. Stillingen var blitt 30-22, og serberne øynet et lite håp om å snu kampen. Det så likevel ut til at Serbia startet opphentingen for sent. De norske gutta skrudde nivået opp noen hakk og beholdt en komfortabel ledelse ut kampen. Da dommerne blåste for siste gang, viste tavla 35-28 og de norske gutta kunne juble for gruppeseier.

I den første kampen i hovedrunden møter U-gutta Spania på tirsdag. Kampen starter kl. 20.00 og kan følges på EHF TV. Onsdag venter Sverige. De to beste lagene går til semfinale og finaler, de øvrige spiller plasseringskamper.

KAMPFAKTA

EM menn (LM04) gruppespill

Norge – Serbia 35-28 (16-11)

S.C Moraca, Montenegro

Toppscorer Norge: Lars Eirik Larsen, 8 mål

Toppscorer Serbia: Uros Mitrovic, 8 mål

Utvisninger: Norge 4 x 2 minutter, Serbia 5 x 2 minutter

Se fullstendig kamprapport her.

Les mer om U-gutta her.