Constance Hedenstad
Constance Hedenstad ble kåret til banens beste i kampen mot Uruguay.

U-jentene følger opp med ny seier i VM

U-jentene (LK04) hadde full kontroll i andre omgang og kom seirende ut 30-18 over Uruguay i VM.

Frem til 10. august spiller U-jentene (LK04) VM i Nord-Makedonia. I gruppespillet spiller U-jentene i gruppe G hvor de møter Brasil, Uruguay og Tsjekkia. I deres andre kamp i gruppespillet var det Uruguay som stod på andre banehalvdel.

Norge satte kampens første mål, men Urugay utlignet like etter. Lagene fulgte hverandre tett i starten, før Uruguay tok ledelsen 3-2. Like før lagene hadde spilt i ti minutter økte Uruguay til en tomålsledelse.

U-jentene startet opphentingen, og bare et par minutter senere stod det igjen likt på stillingen 5-5, men de norske jentene ga seg ikke der. U-jentene tok ledelsen 7-6 ved halvspilt omgang, og økte til en tomålsledelse.

Uruguay kom nære og lå en periode ett mål bak, men u-jentene slapp de aldri helt innpå seg. I førsteomgangens sluttminutter økte u-jentene og kom seg foran 12-9, og Uruguay slet med å komme seg forbi det norske forsvaret. U-jentene økte ledelsen til fire mål, men Uruguay fikk redusert med ett. Det stod 10-13 da lagene gikk til pause.

I andre omgang startet lagene jevnt, men de norske u-jentene økte ledelsen. Etter ti minutter hadde Norge rykket fra med ytterligere to mål og lå foran 18-13.

U-jentene hadde god kontroll i den siste perioden av andre omgang. Like før det var ti minutter igjen scoret Uruguay sitt 16. mål, som gjorde at de kom syv mål bak. Få minutter senere hadde de norske jentene økt ledelsen til en timålsledelse og lå foran 26-16.

Det norske forsvaret, med Dina Frisendal i mål, gjorde det vanskelig for de uruguayanske jentene å få ballen i nettet, men på motsatt banehalvdel fant u-jentene rommene. De siste minuttene fortsatte u-jentene å øke ledelsen, og med under tre minutter igjen lå de foran med tretten mål.

Urugay reduserte ledelsen med ett mål like før slutt, men seieren var i god behold for de norske jentene. U-jentene fikk nok en storseier i VM, som endte 30-18.

U-jentene er på god vei mot gruppeseier, og det siste hinderet er Tjekkia. De møtes tirsdag 2. august klokken 18:30. Kampen kan du se på Viaplay og V Sport 2.