Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2023 VM i Polen og Sverige logo.jpg

Trekning av VM 2023 for Håndballgutta

Håndballgutta møter Argentina, Nord-Makedonia og Nederland i gruppespillet i VM i januar.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Håndballgutta kvalifiserte seg til VM 2023 gjennom femteplassen i EM i januar i år, og dermed slapp de å spille kvalifiseringskamper. Trekningen av gruppene fant sted lørdag i Katowice, Polen og ga følgende resultat:

20220702-VM-trekning IHF.jpg

Landslagssjef Jonas Wille synes at dette ble en fin trekning for Håndballgutta.

- Vi kunne hatt en bedre trekning, denne er medium, og ingen av lagene er noen "hvilepute" slik det kan være i et VM. Men vi har gode muligheter til å komme videre i mesterskapet. Dessuten kan det være greit å kjenne på temperaturen helt fra starten av. Alle lagene holder bra nivå, så vi må være klare fra starten av, mener han.

I hovedrunden krysser Norge mot gruppe E med Tyskland, Qatar, Serbia og Afrikas femte lag (afrikamesterskapet spilles i slutten av juli). Wille tror det kan bli et jevnt mellomspill for Håndballgutta.

- Det kunne vært verre, så jeg er ganske fornøyd og tror vi har gode muligheter for avansement. Men det blir ingen enkle kamper, så det er viktig å ha etn sterk tropp uten skader og alle gutta i form når det drar seg til, avslutter han.

Norge spiller kampene i Krakow.

Norge var seedet på øverste nivå sammen med Danmark, Sverige, Spania, Frankrike, Island, Tyskland eller det best rangerte afrikanske laget (hvem det blir, avklares senere i juli) og kunne dermed ikke møte noen av disse innledningsvis. 

Håndball-VM 2023 spilles i Sverige og Polen fra 12. til 29. januar.

Les mer på mesterskapets nettside

Les mer om Håndballgutta