The World Games 2022
Marielle Martinsen spilte nok en god kamp for Norge, og scorte fire poeng i finalen.

Sølv til Beachjentene i World Games

Tyskland ble igjen for sterke, men Norge tar med seg sin beste plassering i World Games.

Etter 2-0-seier mot Argentina i semifinalen, var det i kveld duket for finale for Beachjentene i World Games. På andre siden av banehalvdelen stod fryktede Tyskland, som så langt i mesterskapet var ubeseiret. Norge møtte Tyskland også i gruppespillet, og da tapte de 2-1.

Martine Welfer scoret kampens første mål, og sendte Norge i 2-0-ledelse med en piruett. Tyskland svarte umiddelbart, og deretter fulgte lagene hverandre tett de neste minuttene. Da det var spilt seks minutter, stod stillingen 8-8 etter et spesialistpoeng fra Maren Sjaamo. En tysk teknisk feil sender så Norge i ledelsen 10-8, men tyskerne henger likevel godt med.

Norge gjorde noen feil og bommet på skuddene sine, noe som ga Tyskland et lite forsprang på 14-12 ett og et halvt minutt før omgangens slutt. Da bestemte Norges trenerteam seg for å ta timeout. De norske beachjentene scorte, og lå likt med Tyskland med 45 sekunder igjen på klokka. Dessverre klarte de tyske jentene å score i siste sekund, og de vant dermed omgangen 14-15.

Andreomgangen startet med tysk flyger og mål. Deretter fulgte et par minutter med mye rot fra de norske Beachjentene. De bommet på sjanser og fikk også et straffeskudd blokkert. Det første norske målet kom etter to og et halvt minutt, og da stod stillingen 4-2 til Tyskland. Marielle Martinsen fikk revansje etter straffebommen, og scorte på en piruett og reduserte for Norge. Halvveis i omgangen stod stillingen 4-4.

Norge fikk nok et spesialistpoeng, og gikk opp i ledelsen (6-4). Men det går fort i beachhåndball, og et drøyt minutt senere var det tysk ledelse, og det stod 8-6 på stillingstavla. De norske jentene scorte på piruett, og var nok engang likt med tyskerne. Så fikk Marielle Martinsen sin andre utvisning, og dermed rødt kort. Men den tyske straffen ble blokkert, og Norge vant ballen. Med 15 sekunder igjen på klokka tok Norge lagets andre timeout. Det ble dessverre en teknisk feil i siste angrep, og Tyskland hadde nå mulighet til å vinne. Det stod åtte sekunder igjen på klokka da de tok timeout. Det ble dog en norsk redning, og det var klart for golden goal da stillingen stod 8-8.

Tyskland klarte å utnytte sine sjanser bedre enn Norge, og da tyske Amelie Mollmann satte ballen i mål, var finaletapet et faktum. Til tross for to jevne omganger, ble Tyskland for sterke for de norske Beachjentene. Stillingen i andreomgang endte til slutt 8-9.

Maren Sjaamo
The World Games 2022 Handball at Sloss Furnace
Friday, July 15, 2022, in Birmingham, Ala. (Photo/Butch Dill)
Maren Sjaamo ble norsk toppscorer med 14 poeng. Foto: Butch Dill

Trener Eskil Andreassen oppsummerer kampen slik:

– Det var en spennende kamp. Vi lyktes godt bakover, og gjorde en veldig god forsvars- og målvaktskamp. Men vi har jo sjansen til å avgjøre begge omgangene, så det var litt irriterende å ikke få til det. Men sånn er det, sier han.

Tross tap i finalen, er Andreassen likevel fornøyd med prestasjonen de har gjort i mesterskapet.

– Hadde du sagt til meg før mesterskapet at vi skulle være så nære Tyskland, hadde jeg vært kjempefornøyd. Men akkurat nå er vi selvfølgelig litt skuffet. Men vi skal ta med oss at vi har gjort et veldig godt mesterskap, sier han.

Dermed endte årets World Games med en andreplass for de norske Beachjentene. Det skal vi ikke kimse av. Dette er Norges beste plassering i World Games, da de tidligere har bronse (2013) og 4. plass (2017). Vi gratulerer!