Marielle Martinsen
The World Games 2022 Handball at Sloss Furnace Tuesday, July 12, 2022, in Birmingham, Ala. (Photo/Butch Dill)

Seier og semifinale for Beachjentene

Beachjentene storspilte mot Australia, og med seier også tidligere idag er de klare for semifinale i World Games.

Etter imponerende tre seiere og et knepent tap i World Games i Birmingham i Alabama, var det onsdag kveld duket for siste innledende kamp for Beachjentene. På motsatt side stod Australia. Jentene sikret andreplass i puljen og dermed semifinale etter seier mot Argentina tidligere onsdag.

Det var Norge som kom best i gang i sanden i Birmingham, og gikk tidlig opp i ledelsen. Beachjentene tok initiativet i kampen, og utnyttet Australias bom og feil i angrep. Tre minutter inn i omgangen ledet Norge hele 8-2, men det tok ikke mange minuttene før kveldens hjemmelag var kommet à jour.

Hanne Olsvik og Martine Welfler tok virkelig initiativ for å dra ifra australierne. Det ble måltørke for Australia de siste seks minuttene, og da Marielle Martinsen satte 6 poeng på to minutter vant Beachjentene den første omgangen 22-8.

Også i andre omgang kom Norge tidlig foran med mange gode piruettscoringer. Etter tre minutter ledet Beachjentene 12-4. Også i denne omgangen var jentene i fyr og flamme og satte mange viktige poeng.

Etter halvspilt omgang ledet Norge 20-6 etter flyver fra storscorer Martine Welfler.

Australia skaffet seg noen flere poeng, men var aldri i nærheten av å ta igjen de norske jentene. Norge vant også den andre omgangen overlegent 30-13.

Norge møter dermed Argentina til semifinale, etter at de slo Mexico 2-0.