Even Haugli
Even Haugli ble Norges toppscorer med åtte mål i kampen mot Kroatia.

Nok et tap for juniorgutta i junior-EM

Det startet godt for juniorgutta, men Kroatia slo hardt tilbake og det endte med tap 22-32 i krysskampen.

I LM02 (juniorgutta) sin nest siste kamp i junior-EM var det Kroatia som ventet på andre siden. Etter tapet skal Norge ut i én kamp til, hvor de skal spille om 15. plassen i EM.

Norge satte kampens første mål, men havnet bak 1-3 etter fire minutter spill. Kroatia kom tre mål foran, men juniorgutta jobbet seg inn i kampen og utlignet til 4-4 og deretter kom de seg ett mål foran Kroatia.

Like før halvspilt omgang hadde Kroatia tre utviste spillere. De norske juniorgutta fikk ikke utnyttet overtallsperioden på en god måte, men beholdt ettmålsledelsen. Etter halvspilt omgang ledet Norge 7-6.

Bare minuttet senere kom et fulltallig Kroatia foran igjen, og ledet 8-7. De kroatiske gutta fortsatte å øke ledelsen, samtidig kom ikke Norge til gode målsjanser. Med fem minutter igjen av omgangen hadde Kroatia økt ledelsen til 14-7.

Med under to minutter igjen fikk Norge sin første scoring på over 16 minutter, og det stod 15-8 med ett minutt igjen på klokka. Kroatia fikk lurt inn et siste mål i førsteomgang, og de norske gutta lå åtte mål bak til pause.

Det norske laget som kom ut etter pause hadde funnet frem et nytt gir og var klare for innhentingen. De fikk raskt redusert ledelsen til 16-10, og lå lenge seks mål bak, men etter halvspilt omgang hadde Kroatia igjen økt ledelsen til åtte mål.

Juniorgutta spilte lenge jevnt i andreomgang med Kroatia, men mostanderne økte ledelsen med to mål til i løpet av omgangen. Med bare fem minutter igjen lå Norge bak 30-20, og til tross for god innsats var tapet et faktum.

Det stod ti mål mellom lagene også ved kampslutt. Kampen endte med tap 22-32 for juniorgutta, som i morgen skal spille om en 15.plass i junior-EM.

Kampen spilles mot Montenegro klokken 17:00 fredag 16.juli, og kan sees på V Sport 2 og Viaplay.