Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Trenerteam Vidar Gjesdal, Fredrik Ruud
Vidar Gjesdal (t.v.) og Fredrik Ruud synes det er viktig å bruke de siste EM-kampene til å utvikle laget og bli bedre.
Foto: Svein André Svendsen

Juniorgutta tapte for Færøyene i EM

Juniorgutta (LM02) lykkes ikke å hindre at Færøyene tok poengene da de to lagene møttes i plasseringsspillet i EM.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at Juniorgutta tapte de tre kampene i gruppespillet og dermed ikke nådde hovedrunden, kunne de som best bli nummer ni i mesterskapet. Kampen mot Færøyene var første kamp i et mellomspill som munner ut i plasseringskamper.

– Vi hadde tre tøffe kamper i gruppespillet, der vi fikk kjørt oss skikkelig. Det var viktig for oss inn i matchen i dag å se fremgang i det vi driver med, forteller trener Vidar Gjesdal.

Even Haugli hadde en god start på oppgjøret, med tre mål for Norge de første ti minuttene, der lagene fulgte hverandre i målprotokollen.

Utover i oppgjøret kom det stadig nettkjenninger fra Haugli.

Det var likt til 11-11 etter et drøyt kvarter, før Færøyene i en periode var ett og to mål foran. Men da Thomas Stenersen utnyttet motstanderens sju mot seks-spill og utliknet til 15-15 i det tomme buret, var lagene like langt igjen.  

Færøyene vant én kamp i gruppespillet, deres første seier i turneringen noensinne, men endte likevel sist i sin gruppe.

– Færøyene var fulltallige igjen i dag, for første gang siden de vant over Danmark i åpningskampen, forklarer Gjesdal, som så på Færøyene som et potensielt semifinalelag om de hadde stilt fulltallig i hver kamp.

Andreomgang startet med tre raske færøyske mål og påfølgende norsk time-out allerede etter to og et halvt minutt.

Færøyene klarte imidlertid å beholde forspranget, og var etter hvert seks mål foran da andreomgangen var halvspilt, 22-28.

– Vi ble jagende i 2. omgang og det stresset oss. Det var kjedelig at vi ikke kom ordentlig i gang etter pause, for da tror jeg vi kunne presset dem, sier han.

Bortsett fra den perioden i starten av 2. omgang synes trenerteamet guttene spilte en god kamp.

I de fem påfølgende minuttene hadde imidlertid Norge spist seg såpass mye innpå at de kun lå to mål bak, 27-29, og da var det Færøyenes tur til å ta time-out.

Dermed ble det hektiske sluttminutter, men Færøyene holdt unna til seier.

– Vi lå nok litt for langt bak til at vi kunne gjøre det ordentlig spennende. Vi var nærme, men ikke nærme nok, konkluderte Gjesdal.

Dermed ligger Norge uten poeng nederst i sin mellomspillgruppe, som avgjør hvilken plass de skal spille om i mesterskapet.

– Vi liker ikke å tape, og nå er det blitt fire på rad. Det er tøffe tak. Hvis Slovenia vinner tirsdag kveld (kampen ble spilt etter Norges kamp), blir Norges kamp mot Slovenia sportslig uinteressant, for da vil det allerede være klart at vi skal spille om plassene 13 til 16, mens Slovenia skal spille om 9.–12. plass.

– For vår del er det viktig at vi bruker alle kampene til å utvikle oss og bli bedre, sier han.

Juniorgutta spiller sin neste kamp i mellomspillet mot Slovenia onsdag 13. juli kl. 15.30. Kampen sendes på V Sport 2 og Viaplay. 

FAKTA
EM Juniorgutta (LM02), plasseringsspill 
Norge–Færøyene 31-33 (16-16)
Pavilhao Multiusos, Gondomar, Portugal 
Toppscorer Norge: Even Haugli 8
Toppscorer Færøyene: Elias Skipagotu 12
Utvisninger: Norge ingen, Færøyene 2x2 minutter

Kamprapport
Mer om Juniorgutta (LM02)
Mer om Junior-EM