Nicoline Jullumstrø
Nicoline Jullumstrø ble kåret til banens beste i kampen mot Brasil.

Knallstart på VM for U-jentene

De norske U-jentene (LK04) startet VM sterkt med en brakseier 31-19 mot Brasil.

Frem til 10. august spiller U-jentene (LK04) VM i Nord-Makedonia. I gruppespillet spiller U-jentene i gruppe G hvor de møter Brasil, Uruguay og Tsjekkia. I den første kampen til U-jentene møtte de Brasil.

Norge startet godt og satte kampens to første mål, men det tok ikke lang tid før Brasil utlignet til 2-2. U-jentene kom foran 3-2 og ledet med ett mål i noen målløse minutter fra begge lag, før de  norske jentene økte til en tomålsledelse straffekast. På andre siden fikk også Brasil straffekast, hvor de reduserte Norges ledelse til 4-3 etter ti minutter.

Lagene fulgte hverandre godt utover i førsteomgangen, men like etter halvspilt omgang kom U-jentene tre mål foran til stillingen 7-4. De neste fem minuttene gikk det fort fra begge lag, og begge kom til gode sjanser på mål. De norske jentene lå på et tidspunkt foran med fire mål, men Brasil hentet inn ett mål og det stod igjen tre mål mellom lagene.

De norske jentene forsvarte tremålsledelsen, men begge lag økte med to mål og det stod 9-6 med ti minutter igjen av omgangen. Mot slutten av omgangen økte de norske jentene igjen til en firemålsledelse, men ga seg ikke der. U-jentene kom fem mål foran med stillingen 13-8 da det bare var et par minutter igjen av omgangen. Norge forsvarte seg godt i de siste minuttene og fikk samtidig økt ledelsen med et straffekast på andre siden. Det stod 14-8 da lagene gikk til pause.

I andre omgang kom U-jentene ut og viste styrke i både forsvar og angrep. I løpet av de ti første minuttene dominerte de fullstendig og doblet ledelsen fra seks til tolv mål og de ledet med det 21-9. Brasil slet med å komme seg forbi det norske forsvaret, som stod stødig bakover.

Brasil fant linjespilleren ved noen anledninger og kom på et mål på kontra, som reduserte til 14-24. Både Brasil og Norge økte tempoet i andre omgang, men de norske jentene hadde god kontroll på kampen. Med rett over seks minutter igjen av kampen kom U-jentene igjen foran med tolv mål på stillingen 29-17.

De siste minuttene økte U-jentene ledelsen med nok et mål. Kampen endte med en storseier 31-19 over Brasil.

LK04 trener, Kristine Lunde-Borgersen, sa dette om kampen til handball.no:

– Det er godt å komme i gang med mesterskapet og vi har i tillegg mange mesterskapsdebutanter, noe som gjør at det kan bli ekstra nerver, sier hun etter kampen.

– Vi varierer litt i spillet vårt, men viser at vi har mange gode aksjoner i alle spillets faser. Det føles som at alle spillerne kom godt i gang med mesterskapet, det er deilig, legger Lunde-Borgersen til.

U-jentene spiller sin neste kamp i VM mandag 1. august klokken 14:00 mot Uruguay. Kampen kan du se på Viaplay og V Sport 2.