Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Portrett
Gro Hammerseng-Edin og Ane Mällberg er trenere for Jentelandslaget (LK06).
Foto: Svein André Svendsen

Jentelandslagets første internasjonale turnering

Mandag kastes European Open i gang. Jentelandslaget (LK06) gleder seg til å få sin internasjonale debut.

- Vi gleder oss veldig til å spille turnering. Det blir utrolig moro å komme i gang med kamper. Dette er stort for jentene, ikke minst er det stort for oss. Vi ser frem til å få en erfaring sammen som lag og forhåpentligvis skape en god opplevelse, sier lagets trenere, Gro Hammerseng-Edin og Ane Victoria Mällberg.

Jentelandslaget hadde sin første samling i november, og skal altså spille sine første kamper denne uken. Laget har forberedt seg godt før turneringen.

- Våre forberedelser har bestått av treningssamlinger i Skien, Larvik og Sandefjord. Vi har naturlig nok rullert en god del på spillere, noen få har vært med på samtlige samlinger, andre har vært inne på en, to eller tre av dem. Vi har også vært rundt på besøk i regionene både i høst og på våren, sier trenerne.

Island, Polen og Portugal er Norges motstandere i gruppespillet. Laget håper på å samle erfaring, lærdom og gode opplevelser inn mot kommende mesterskap.  

- Vi vil forhåpentligvis få noen erfaringer som gir oss et godt utgangspunkt for å kunne vurdere hva vi skal vektlegge i videre utviklingsarbeid. 

Slik er kampprogrammet:

04.07 kl. 11.45 Norge – Island
04.07 kl. 17.45 Polen – Norge
05.07 kl. 12.30 Norge – Portugal

06.07 Hovedrunde
07.07 Hovedrunde
08.07 Finaler og plasseringskamper

Kampene sendes på EHF TV

Les mer om Jentelandslaget