Portrett
Gro Hammerseng-Edin og Ane Mällberg har ledet Jentelandslaget med stødig hånd i deres første mesterskap.

Jentelandslaget på fjerdeplass i European Open

Jentelandslaget endte på fjerdeplass i sitt debutmesterskap etter tap 18-31 for Frankrike i bronsefinalen.

Jentelandslaget (LK06) har levert et meget sterkt mesterskap. Etter én uavgjort og to seire, vant de det innledende gruppespillet. I hovedrunden møtte de et sterkt spansk lag og tapte, men vant så de to neste kampene. Dermed var de i dag klare for å spille bronsefinale i European Open.

På motsatt banehalvdel stod Frankrike klare for kamp. De har også spilt et godt mesterskap, og før denne kampen hadde de kun tapt én kamp. De franske jentene åpnet kampen med scoring, men like etter svarte Jentelandslaget, og Mali Halldorsson satte ballen i mål. Slik forløp også de neste minuttene seg. Norge spilte godt i angrep, men klarte ikke helt å få grep på de hvitkledde i forsvar. Etter ti minutter var stillingen 5-5.

De norske jentene gikk så opp i ledelsen, og ledet lenge 7-6. De hadde flere muligheter til å gå opp i en tomålsledelse, men en god fransk keeper gjorde det vanskelig. I stedet var det Frankrike som reduserte, og da de igjen scoret, var de i ledelsen 8-7 etter halvspilt omgang. Da de franske jentene igjen satte ballen i nettet, la det norske trenerteamet ned kampens første timeoutkort.

Tomålsledelsen beholdt Frankrike helt til Norge fikk tildelt straffe. Halldorsson traff stanga, men plukket returen og satte den i mål. Keeper Ella Briet Gunnarsdottir fulgte opp med en super redning, og jentene var bak med ett (11-10). Dessverre kom de ikke noe nærmere enn dette.

Den franske keeperen stod meget godt og plukket flere baller. Fremover i banen spilte de hvitkledde godt, og det ble veldig mange franske mål mot slutten av omgangen. Frankrike ble rett og slett for tøffe de neste minuttene, og da lydsignalet gikk for pause, stod det 21-11 til Frankrike.

Den franske målvakten fortsatte å stå godt i begynnelsen av andreomgang, men de norske jentene stod også godt bakover. Ti minutter ut i omgangen hadde ikke Frankrike klart å score mer enn ett mål, og Jentelandslaget tok innpå dem. Stillingen var da 22-15.

Men jentene slet med å komme til avslutninger, og det tok ikke lang tid før Frankrike var tilbake i en timålsledelse. De norske jentene spilte seg til gode sjanser, men slet med å sette ballen i mål. Det gjorde derimot ikke Frankrike, og da det stod ti minutter igjen på klokka, hadde de økt ledelsen til 29-15.

Herfra og ut var det lite å få gjort for de norske jentene. Tross et par reduseringer, ble Frankrike for sterke, og de vant til slutt kampen 31-18.

Norges trener, Ane Mällberg, oppsummerer kampen slik:

- Vi fikk en god og jevn start, og klarer etter hvert å komme opp i ledelsen, men det svinger. Vi kommer til gode sjanser som vi dessverre brenner alt for mange av. Det straffer et lag som Frankrike oss hardt på. Vi taper dessverre på egne feil de siste 10 minuttene i første omgang. Vi klarer å omstille litt i andre omgang og slipper inn færre mål enn første. Det er en kjempegod erfaring å møte et lag som Frankrike og Spania som spiller annerledes enn det vi er vant til.

Jentelandslaget har levert en særdeles god prestasjon og ender på en imponerende fjerdeplass i sitt første mesterskap. Mällberg ser lyst på fremtiden:

- Vi er kjempestolte over å komme til en bronsefinale i vår første turnering, og vi gleder oss masse til veien videre!