Emilie Wangen Heen
Emilie Wangen Heen ble en av Norges toppscorere mot Tyskland

God start for beachjentene

Jentelandslaget i beachhåndball spilte torsdag sine første internasjonale kamper, i EM i Tsjekkia.

Første motstander for det helt nysammensatte jentelandslaget, født i 2006 og 2007, i EM var Tyskland.

Det var Norge som fikk kampens første poeng, ved Emilie Wangen Heen. Lagene fulgte hverandre tett første halvdel av første periode, til stillingen var 8-8. Derfra og ut perioden dro Tyskland litt ifra, og vant første periode 15-14.

I andre periode scoret nok en gang Emilie Wangen Heen Norges første poeng, og de var foran 6-2 før Tyskland igjen ble ajour på 6-6.
Med bare et lite minutt igjen å spille av andre periode var det igjen uavgjort, 12-12, og med bare sekunder igjen scoret Norge to viktige poeng, og vant andre periode 14-12.

Dermed var det klart for shoot out, som Norge vant og dermed kunne juble for sin første internasjonale seier!

Beach-EM - Jenter - gruppe C
Tyskland - Norge 1-2 (15-14, 12-14, 4-8)
Praha, Tsjekkia
500 tilskuere
Norges toppscorere: Karoline Slordahl Conradi og Emilie Wangen Heen - 8.
Tysklands toppscorer: Pauline Borrmann - 10.

I andre kamp for dagen, møtte Norge Nederland.
Også her ble det en jevn start på kampen, før Nederland dro litt i fra og vant første periode 17-12.

Andre periode startet med to raske norske scoringer, og etter få minutter spilt var Norge foran 8-4. Norge spilte godt i forsvar, og klarte ved flere anledninger å spille Nederland til både passivt spill og flere tekniske feil.

Andre periode endte med norsk seier 22-20, etter en noe dramatisk avslutning, og nok en gang skulle kampen avgjøres med shoot out.

Denne hadde Nederland full kontroll på, og de vant til slutt kampen 2-1.

Norge - Nederland 1-2 (12-17, 22-20, 4-10)
Norges toppscorere: Mathilde Aas Fjelddalen - 14.
Nederlands toppscorer: Sterre Jansen - 16.

Beachjentene spiller sin neste kamp fredag 8. juli klokka 1345, mot Bulgaria. Lørdag møter de Frankrike klokka 1030, før det er klart for hovedrunde.