Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Juniorjentene LK02 jubler etter seier
Juniorjentene kunne juble for VM-finale etter å ha utklasset Nederland i semifinalen.
Foto: Anze Malovrh / kolektiff / IHF

Drømmeomgang sendte juniorene til VM-finalen

De oransjekledde var sjanseløse da våre juniorjenter tok frem storspillet i annen omgang.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra 14-14 ved pause til seier 32-23. Det ble tallene for Norge etter at de siste 30 minuttene ble gjennomført i oppvisningsstil.

De norske jentene slet litt i starten med å finne åpninger i det nederlandske forsvaret, og det tok over fire minutter før Charlotte Iversen satte vår første scoring. Deretter løsnet det, og Norge tok grep om kampen.

Martine Andersen tok skuddansvar og bidro sterkt til at Norge flere ganger hadde to måls ledelse, både på 5-3 og 7-5. Det kunne vært mer, men Martine hadde ikke helt marginene på sin side. To ganger spratt ballen fra tverrliggeren og ned på streken. Eller innenfor streken? Det lurte Viasat-kommentator Peder Seierstad på to ganger.

Midtveis i første omgang fikk juniorjentene en tyngre periode. Anført av A-lagsaktuelle Kim Molenaar overtok treskojentene og skaffet seg tomåls forsprang, på 9-7 og 10-8.

Keeper June Krogh spilte en stor kamp da Norge slo Sveits i kvartfinalen torsdag, og hun fulgte opp i semifinalen. Anført av henne gikk tomålsledelsen igjen over til Norge - før det jevnet seg ut mot slutten, og lagene gikk til pause på 14-14.

Norges 2. omgang kan inngå som instruksjonsvideo. Nederland sto igjen på parkeringsplassen med død motor mens de norske jentene var med i Formel-1. Spenningen forsvant umiddelbart, og Norge kunne bare cruise inn til VM-finalen, som spilles søndag klokken 17.30 mot Ungarn, som slo Sverige 33-25 i den andre semifinalen.

Martine Andersen var drivkraften i det norske laget, og Follo-spilleren ble da også kåret til banens beste. Hun er allerede plukket opp av Vipers og spiller for Champions League-vinneren kommende sesong.

Og blir June Krogh vår neste store internasjonale keeper? Hun havnet i alle fall med en redningsprosent på rundt 50.

- Jeg er mest fornøyd med at vi rettet opp det vi var misfornøyd med etter første omgang. Da ga vi Nederland for store rom, og vi slurvet i returspillet, sa trener Tore Johannessen til handball.no etter kampen.

- I 25 minutter i annen omgang pakket vi fullstendig igjen, og det er det som avgjør. Nederland har to hovedmåter å angripe på. Den ene er trykk i kontringene, men de orket ikke helt - og vi fikk ikke det presset mot oss i 2. omgang, oppsummerte Johannessen, som det som han hadde ønsket seg, Ungarn i finalen. Det selv om Ungarn er storfavoritt.

- Ungarn har vært det beste laget i alle år. Det hadde vært fantastisk å avslutte med en seier mot dem, forklarte Tore Johannessen.  

Finalen spilles kl. 17.30 søndag og kan ses på Vsport 2 og Viaplay.no

KAMPFAKTA
Juniorjentene (LK02) - VM semifinale
Nederland - Norge 23-32 (14-14)
Dvorana Golovec Celje, Celje, Slovenia
Toppscorer Norge: Martine Andersen 6
Toppscorer Nederland: Kim Molenaar 7
Utvisninger: Begge lag 1x2 min.

Se kamprapport

Les mer om Juniorjentene her.

Les mer om Håndball VM 2022 her.