Marketa Jerabkova for Vipers i Final4 2021/22
Vipers videre til finalen!

Vipers videre til finalen i Champions League!

Semifinalen mot Metz endte 27-33 i Vipers' favør, og dermed møter de Györ i Final4-finalen søndag.

Vipers hadde full kontroll hjemme i Aquarama mot Krim i Kristiansand 7. mai, og dermed var Nora Mørk og resten av laget klare for å forsvare Champions League-tittelen i Budapest 4. og 5. juni. I tillegg til laget fra Kristiansand ble Metz, Györ og Esbjerg klare for Final4-sluttspillet.

Det har vært litt av en sesong for Vipers, og nå er sesongens endepunkt, Final4, endelig her. Det er nok ikke alle som hadde forventet at Vipers skulle være her etter at de mistet flere nøkkelspillere før sesongen. Når de også tapte tre av de fem første kampene i den gjeveste turneringen i Europa, var det nok flere som tvilte.

Men Ole Gustav Gjekstad var både før og under sesongen tydelig på at dette var en prosess. Et nytt lag med nye konstellasjoner og mønstre, og han var klar på at jentene trengte tid for å sette nivået som kreves i Champions League.

Og nivået kom. Etter tapet for CSKA sent i oktober var det ni kamper igjen av gruppespillet. Én av disse var kampen mot dagens motstander Metz, og det franske laget var de eneste som klarte å overliste Vipers. 25-31-tapet hjemme i Aquarama ble en av sesongens svakere forestillinger, og det var revansjelystne spillere som gikk ut for å varme opp på MVM Dome i Budapest lørdag kveld.

Det kokte greit i den fullsatte hallen når spillerne kom ut på banen, og tilskuerne skulle få godt betalt for oppmøtet utover i kampen. Metz fikk en god start de første minuttene og gikk opp i en 2-0-ledelse, før Nøra Mørk og Marketa Jerabkova ville ha en finger med i spillet. Det tok ikke mange minutter før Katrine Lunde viste hvorfor hun fortsatt er en så viktig del av dette laget, og vartet opp med en enorm redning etter 5 minutter.

Det så ut til å bli en svært jevn kamp, og Metz sto fryktelig godt i forsvar de første 10 minuttene. Men, Vipers leverte en god start på kampen og viste flere ganger enorm kontringshåndball i Budapest. Etter hvert fikk de god kontroll på førsteomgangen og gikk opp i en solid ledelse 9-14, men den skulle forsvinne, da Vipers avsluttet omgangen med å gå åtte minutter uten scoring. Bom, noen tekniske feil og utvisninger, sammen med et veldig godt Metz-forsvar, skapte problemer for Vipers. Metz utnyttet muligheten og scoret 6 mål de siste 10 minuttene. Dermed var de ett mål foran når dommeren blåste i fløyen til pause.

Vipers klarte ikke å holde helt det samme tempoet som de hadde i starten og det så ut som en litt stresset Vipers-gjeng i siste del av førsteomgang. Katrine Lunde hadde god kontroll på skuddene fra distanse, og ble nok utfordret litt oftere enn hun ville ønsket fra 6-meterlinjen, men leverte flere redninger også der fra øverste hylle.

Og Metz fortsatte i sitt gode spor i andre omgang, og det så ut til å bli en veldig jevnspilt andreomgang. Men når omgangen var halvspilt var Vipers igjen oppe i en solid ledelse, og jentene gikk på det meste opp i en ledelse 28-21. Med 10 minutter igjen var ledelsen igjen 5 mål. 42 år gamle Katrine Lunde hadde stengt buret, og leverte igjen som i første omgang. Til tider gikk hun inn med livet som innsats. Selv etter et knallskudd i ansiktet reddet hun og fortsatte kampen med bravur. 8 redninger i andre omgang, og 15 redninger totalt. Og lenger fremme i banen endte Jerabkova med hele 12 mål!

Metz måtte finne på noe lurt for å snu dette de siste fem minuttene, men Vipers strålte og fortsatte i det samme kjøret, og det franske laget slet med å bryte ned laget fra Kristiansand. Dermed endte det til slutt 27-33, og Vipers er igjen klar for finalen! Et fantastisk resultat og mektig imponerende av jentene!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vipers-jentene jubler over finale i Final4 Champions League 2021-22

Den andre semifinalen endte 32-27 til Györ over Esbjerg, og dermed er det Vipers mot Györ i finalen allerede nå søndag, 5. juni, mens Metz møter Esbjerg i bronsefinalen.