Lars Eirik Larsen LM04
Lars Erik Larsen ble Norges toppscorer mot Island med åtte mål.

U-gutta seiret i første kamp i Tyskland

LM04 (U-gutta) fikk en god start i deres første kamp i Nations Cup i Tyskland med seier 32-29 mot Island.

U-gutta spiller denne uken turnering i Tyskland, hvor de skal møte Island, Tyskland og Nederland. I deres første kamp i turneringen var det Island som stod på andre banehalvdel.

Første omgang i Tyskland startet jevnt, og etter ti minutter stod det 6-6 mellom Island og Norge. Lagene fulgte hverandre tett, og u-gutta stod på i forsvar for å stoppe en utligning fra Island. Norge kom opp i en ledelse 8-7 like etter halvspilt omgang. U-guttas målvakt, 12, stoppet i andre halvdel av omgangen to straffer, og Norge fikk sjansen til å gå opp i en tomålsledelse. Island gjorde det vanskelig og fremprovoserte feil hos u-gutta, så de forble ledende med ett mål.

Med under syv minutter igjen av omgangen fikk u-gutta et forsurang på to mål på stillingen 10-8. Island reduserte raskt til ett mål, men ble hengende bak da de norske gutta fortsatte å sette ballen i mål for Norge.

De siste minuttene beholdt Norge forspranget på to mål, men med under to minutter igjen økte u-gutta til en tremålsledelse. Bare sekunder før pause økte de norske gutta igjen til 15-11, men i siste sekund satte Island omgangens siste mål. Det stod 15-12 på stillingstavlen til pause.

Etter to minutter spill i andre omgang kom u-gutta igjen foran med fire mål på stillingen 17-13. Like etter kom Norge opp i en femmålsledelse, men de islandske guttene reduserte raskt og det var nok en gang fire mål som skilte lagene.

U-gutta beholdt firemålsledelsen, men halvveis ut i omgangen hadde den økt til fem mål og 24-19. Den neste scoringen kom også fra Norge, som sendte dem foran med seks mål, og ga dem mer pusterom for resten av omgangen.

Norge fortsatte å øke ledelsen. Med ti minutter igjen ledet u-gutta 28-21 over Island, men derfra begynte ledelsen å minske. Etter tre minutter hadde Island redusert ledelsen med to mål til 24-29. Like etter kom de islandske guttene også enda nærmere, og reduserte ledelsen med ytterligere to mål til stillingen 26-29.

Island kom tre må bak, men ikke nærmere. Norge beholdt tremålsledelsen til kampens slutt, som endte 32-29.

LK04 sin trener, Johnny Jensen, hadde dette å si til handball.no etter kampen:

– Vi gjør en god kamp, spesielt i 20 minutter i andre omgang. De siste ti minuttene gjør vi for mange feil, sier han.

U-gutta spiller sin neste kamp i turneringen fredag 1. juli klokken 20:30, mot vertsnasjonen Tyskland.

Nations Cup-turnering — LM04
Norge-Island 32-29 (15-12)
Hansehalle, Lübeck, Tyskland
Norges lag og målscorere: Lars Eirik Larsen (Nærbø IL) 8, Fredrik Urquizo Venemyr (Øyestad IF) 4, Henrik Hestbek Nielsen (Kolstad Håndball) 3, Daniel Ryengen Ny (Fjellhammer IL) 3, Marius Olseth (Nærbø IL) 2, Lars Thomas Line (Nærbø IL) 2, Kasper Bjanes Iversen (Haslum IL) 2, Henrik Hartz Hagen (IL Ros) 2, Emil Havsgård (Bækkelagets SK) 2, Torger Edland (Nærbø IL) 1, Ludvig Mohrsen Gallefoss (Skanderborg Håndbold) 1, Patrick Helland Anderson (Follo HK) 1, Oscar Larsen Syvertsen (Runar IL), Henrik Ibsen (Charlottenlund SK), Jonas Fjæreide Fyllingen (Sotra), Jesper Røisland (Hundvåg HK) og Lasse Sunde Lid (Haslum IL).
Islands toppscorer: Össur Haraldsson, Elmar Erlingsson, Kjartan Júlíusson - 5mål.
Utvisninger: Norge 5x2 minutter, Island 3x2 minutter