Christian Daviknes
Christian Daviknes og målvakt Simen Johansen var sentrale i dagens kamp mot Portugal.

Tap for Beachgutta mot Portugal

Til tross for 2-1 tap for Portugal, er Norge klare for kvartfinale mot vinneren av Hellas-Kroatia.

Det var Norge som kom best i gang i sin siste gruppespillkamp i VM, men det tok ikke lang tid før Portugiserne overtok ledelse. Etter tre minutt ledet Portugal 8-4. Portugal beholdt ledelsen lenge, men Norge stod godt imot. Seks minutter inn i omgangen var stillingen 14-10 i Portugals favør. Målvakt Simen Johansen var igjen sentral for Beachgutta, og holdt de godt inne i kampen. Ett minutt før pause utlignet Chris Inglingstad for Norge, og stillingen var 18-18. Norge stod godt imot i sluttsekundene, men Portugal scoret mål bare to sekunder før slutt, og kapret dermed det første poeget etter å ha vunnet 21-20.

Også i andre omgang var det jevnt de første minuttene. Etter tre spilte minutter var Norge foran med et poeng, på stillingen 10-9. Norge klarte å holde portugiserne bak seg ved godt spill både fremover og bakover. Begge lags målvakter var sentrale i andre omgang. Etter seks spilte minutter var Norge fortsatt bare et poeng foran. Stillingen var da 12-11. Det tok ikke lang tid før portugiserne hadde kommet seg foran, men det var fortsatt uhyre jevnt mellom lagene. Ett minutt før slutt var det Portugal som var ett mål foran. 30 sekunder før slutt satt Christian Daviknes en viktig to-poenger bak Portugals målvakt, og det var Norge som var i føringen rett før slutt. Simen Johansen vartet opp med en viktig redning ti sekunder før slutt, og Norge sikret dermed shoot-out etter å ha vunne andre omgang 21-19.

Norge brant to av sine sjanser på shoot-out, mens Portugal satte de sjansene de skulle. Portugal vant dermed kampen 2-1.

Norge - Portugal 1-2 (20-21 / 21-19)