Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene
Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Juniorjentene LK02 jubler etter seier
Juniorjentene spilte en god kamp mot Sør-Korea.
Foto: Anze Malovrh / kolektiff / IHF

Sterk VM-åpning av Juniorjentene

Etter en jevn åpningskamp for Juniorjentene, klarte de til slutt å dra seieren i land mot Sør-Korea.

Juniorjentene spiller denne uken Junior-VM i Slovenia, som strekker seg fra 20. juni til 04. juli. Norge skal møte Sør-Korea, Brasil og Frankrike i gruppespillet, og det var førstnevnte som stod på motsatt banehalvdel i åpningskampen.

Det var jevnt i åpningsminuttene i Norges første gruppespillkamp i VM mot Sør-Korea. Etter fem spilte minutter var det helt likt mellom lagene på stillingen 2-2. De Sør-koreanske jentene spilte hurtig angrepshåndball, noe de asiatiske lagene er kjent for. Etter at Sør-Korea hadde vært best de første minuttene, var det Norge som hadde overtaket når klokken passerte 10 spilte minutter. Norge var da foran 6-3, og Sør-Korea tok en time-out. Time-outen så ut til å hjelpe, og det asiatiske laget var kun ett mål bak etter halvspilt første omgang.

Rikke Midtfjeld var god i første omgang, og lagde både mål og straffe fra sin høyrekant. Norge hadde initiativet i kampen, men klarte ikke å riste av seg de mørkeblå for anledningen. Ti minutter før pause var Norge fortsatt bare et mål foran, på stillingen 9-8. Norges målvakt June Cecilie Krogh stod godt på skuddene som kom bredt i banen, og når Frida Brandbu Andersen satte sine sjanser i angrep resulterte dette i en ytterligere ledelse mot Sør-koreanerne. Etter en jevn omgang gikk de norske jentene til pause med en 13-11 ledelse.

Rikke Midtfjell
Foto: EHF

Rikke Midtfjell spilte en god kamp på Norges høyrekant mot Sør-Korea, og endte til slutt på 4 mål. Bildet er fra en tidligere kamp. Foto: EHF

I andre omgang var det Norge som kom best i gang. Etter 35 spilte minutter var Norge fortsatt foran på stillingen 16-13. Starten på andre omgang utspilte seg ganske likt som i første omgang, hvor lagene fulgte hverandre tett. Ti minutter etter pause hadde Sør-Korea utlignet til 16-16, og hadde overtatt initiativet som Norge hadde i store deler av første omgang. Målvakt June Cecilie Krogh vartet opp med en god og viktig strafferedning etter at Sør-Korea hadde hentet inn Norges ledelse. Femten minutter før slutt var stillingen 19-17 i Norges favør.

Frida Brandbu Andersen stod virkelig fram når det gjaldt for Norge, og var sentral både framover og bakover. Norge lå stadig noen hakk foran Sør-Korea, og ti minutter før slutt var stillingen 22-19. Det var dermed duket for en spennende avslutning på kampen. Begge lag slet med å sette ballen i mål en periode, men det løsnet for Korea da de utlignet til å ligge kun ett mål bak. De norske jentene lot seg ikke stresse av at Sør-Korea var rett bak, og klarte å sette viktige sjanser i mål. Også Krogh stod godt mellom stengene i slutten av kampen, og var bidragsytende til Norges at Sør-Korea aldri kom foran. Ett minutt før slutt ledet Norge 25-22, en ledelse som skulle økes til 26-22 som også ble sluttresultatet.

20210602 Frida Andersen LK02 Foto Svein André Svendsen 640x360web.JPG
Foto: Svein André Svendsen

Frida Brandbu Andersen var sentral mot Sør-Korea, og ble kåret til banens beste spiller. Foto: Svein André Svendsen

Norge vant dermed sin første kamp i VM. Neste kamp for Juniorjentene er torsdag 23.06 klokken 16:30 mot Brasil. Kampen kan du se på Viaplay.

KAMPFAKTA
Juniorjentene (LK02) – Håndball VM
Norge -  Sør-Korea 26-22 (13-11)
Dvorana Golovec Celje, Celje, Slovenia
Toppscorer Norge: Frida Brandbu Andersen – 5 mål
Toppscorer Sør-Korea: Wonjung Lee – 6 mål
Utvisninger: Norge 7x2min, Sør-Korea 5x2min