Annonse:
2023 Haslum Cup
Annonse:
2023 Haslum Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20210602 Frida Andersen LK02 Foto Svein André Svendsen 640x360web.JPG
Frida Andersen markerte seg stort mot slutten.
Foto: Svein André Svendsen

Sikret poeng i siste sekund mot Frankrike

Norge og Frankrike delte poengene under en svært målrik gruppefinale i U20-VM i Celje.

Det ble et dramatisk klimaks på det siste oppgjøret i gruppe D, der Norge lå under 33-32 da halvannet minutt gjensto. Den siste timeouten ble benyttet godt, og Frida Brandbu Andersen brøt gjennom i neste angrep og satte inn 33-33 for Juniorjentene (LK02).

Det ble i det hele tatt mye Frida Andersen på tampen av matchen. Hun fikk sjansen til å øke til 34-33 fra syvmetersmerket like etterpå, men den gode fransk målvakten Jemima Tshisola sto i veien. I stedet gikk Frankrike opp i angrep og økte til 34-33 i sin favør, og så dermed ut til å kunne fullbyrde snuoperasjonen etter at Norge ledet 20-15 til pause.

Med 15 sekunder igjen var det klart at kampens siste angrep tilfalt Norge, og det måtte utnyttes godt. To sekunder før sluttsignalet mottok Frida Brandbu Andersen ballen og sendte umiddelbart av gårde et skudd i steget - som gikk i nota med et hvin. Dermed 34-34 mellom to lag som helt sikkert har store planer om å vise seg frem også i hovedrunden. Frankrike går dit som gruppevinner på målforskjell - foran Norge.

Juniorjentenes første kamp i hovedrunden spilles søndag, mot laget som endte øverst i gruppe C. Det ble Danmark, og kampen spilles søndag kl. 18.30 og sendes på viaplay.no. 

KAMPFAKTA
Juniorjentene (LK02) – Håndball-VM
Norge – Frankrike 34-34 (20-15)
Dvorana Golovec Celje, Celje, Slovenia
Toppscorer Norge: Maja Furu Sæteren 6
Toppscorer Frankrike: Kiara Tshimanga og Lena Grandveau 8
Utvisninger: Norge 3x2min, Frankrike 3x2min

Se full kamprapport

Les mer om Juniorjentene her.

Les mer om Håndball VM 2022 her.