Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2022-Special-Olympics-pre-games-Berlin-foto-Eva-Skei.jpg
Foto: Eva Skei

På plass i Berlin for sommerens testleker

11 spillere og tre ledere er nå på plass i Berlin for å representere Norge under Pre Games Special Olympics.

OPPDATERT: De norske jentene vant sin første kamp mot Wiesel Damenteam 8-7 tirsdag ettermiddag. Torsdag startet med 5-9-tap mot Danmark. Den kampen ble fulgt opp med en imponerende 15-5-triumf mot Turnado Girls fra Tyskland, hvor hele seks av spillerne kom på scoringslista. Også den fjerde og siste kampen endte i norsk seier - 10-6 mot Team Sachsen.

Gjengen ankom den tyske hovedstaden fredag kveld, oppglødd og full av forventning.

- Den norske troppen består av to inviterte idretter, håndball og ridning, som har med tre ryttere. Pre Games Special Olympics 2022 er «testleker» til World Games neste år, som også er i Berlin, hvor vi også skal delta, forteller inkluderingsansvarlig i Norges Håndballforbund, Eva Skei, som er med som leder i Berlin.

Nær 5000 utøvere deltar under Pre Games denne uka, fordelt på 13 forskjellige idretter. Alle seks regioner i Norges Håndballforbund er representert med spillere i laget, og det venter dem et tettpakket program  de kommende dagene, opplyser Skei.

- De første dagene har det vært velkomstdager, hvor vi skal bli litt kjent i Berlin og kulturen her. Søndag var det en fantastisk åpningsseremoni som ble avsluttet med et forrykkende fyrverkeri. I selve turneringen skal vi møte tre tyske lag fra ulike regioner, samt Danmark. Danmark tapte vi mot i Abu Dhabi under forrige Special Olympics, så her håper vi på revansje, sier Skei.

Første kamp for det norske laget spilles tirsdag. Deretter venter to oppgjør på torsdag, før testlekene avsluttes med siste match fredag.

Norges tropp:

Miriam Nygaard, Greipstad
Cecilie Chan, Klepp
Lena Sveen Brevik, Kolnes
Elena Lyubråten, Strømsgodset
Catarina Larsen, Larvik/Turn
Anne Bråthen, Storhamar
Thea Marie Korsvold, Skavøypoll
Maria Krogh, Florø
Julie Ravn Thorrud, Vivil
Nora Helen Eglen Guven, Vivil
Ema Bajgoric, Strindheim

Ledere/trenere:

Marianne Ødegård Rangen, Klepp
Inger Bakken Øyen, Larvik/Turn
Eva Skei, NHF

Les mer på turneringens nettside