Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Chris Inglingstad
Chris Inglingstad fra fjorårets EM
Foto: Jozo Cabraja/kolektiff

Norge klare for beach-VM på Kreta

Tirsdag kastes VM i gang for beachjentene og beachgutta i Heraklion på Kreta.

Der skal det bli et varmt og godt mesterskap med temperaturer midt på 30-tallet på dagtid.

Trener Eskil Berg Andreassen er spent på hvordan årets VM vil gå for beachjentene.

- Jeg er usikker på hvor vi står akkurat nå. Vi har hatt et lite generasjonsskifte i viktige posisjoner og pandemien har spilt inn for oss. Dessuten har vi havnet i historiens tøffeste VM-gruppe med Tyskland som vant EM i fjor og Brasil som alltid er gode. I tillegg fikk vi Ungarn som egentlig ikke var kvalifisert, men fikk plassen da Afrika ikke kan stille lag.

Beachgutta vet lite om sine motstandere i gruppespillet.

-  Vi møter vinnerne fra Afrika og Asia og har faktisk ikke sett en eneste video. Det er spesiell opplading, forteller trener Anders Holand Pettersen.

Han vant oppkjøringsturneringen på Gran Canaria før helgen og er svært fornøyd med at laget spilte seg opp og fikk god selvtillit med inn i VM.

- Vi møtte Spania, Ungarn og Italia og tapte de første kampene selv om det var svært jevnt. Men utover i turneringen ble vi bedre og bedre og vant finalen mot Ungarn. Det var en bra finale med to gode lag. Så vi er godt fornøyde med forberedelsene og jeg føler vi har et høyere toppnivå enn tidligere, sier treneren. Han forteller om en frisk spillerstall som har mer håndball i kroppen i år enn tidligere.

Og forventningene til VM er gode.

- Det er korte kamper så det gjelder å ikke komme skjevt ut, men vi føler at vi kan slå alle og vil gjerne spille om medaljene selv om det er en beintøff pulje i innledningen. Men er vi skjerpet fra avkast og holder oss skadefrie, kan dette bli et fint VM for oss.

Kampen starter allerede tirsdag formiddag og det spilles ofte flere kamper daglig. Kampene sendes på viaplay.no.

Les mer om beach-VM 2022.