Etter en sterk opphenting av Norge, endte første oppgjøret mot Ungan uavgjort

LM06 spilte uavgjort mot Ungarn

Kampen mellom Ungarn og Norge endte uavgjort etter en sterk avslutning fra de norske gutta.

Guttelandslaget LM06 er samlet i Siófok fra 14. til 19. juni og skal i løpet av samlingen spille to kamper mot Ungarn. Det første oppgjøret endte med uavgjort etter opphenting fra de norske gutta.

Det var hjemmelaget Ungarn som satte kampens første mål mellom stengene et drøyt minutt etter dommerne blåste i gang kampen. Norge svarte med scoring i neste angrep og lagene fulgte hverandre tett de første minuttene. Etter drøyt seks minutter spilt var stillingen 3-3. Tobias Odberg viste strålende målvaktspill da han reddet to kontringsballer i åpningsminuttene. Da de norske gutta også leverte godt spill i andre enden av banen, gikk de opp i en tomålsledelse før ni minutter var spilt.

De ungarske spillerne var kontringssterke og utnyttet norske feilpasninger. Etter tretten minutter satte Ungarn inn utligningsmålet og Norge fikk en utvisning i samme situasjon. Da var stillingen var 6-6. Ungarn utnyttet overtallsspillet og gikk opp i ledelsen.

Ungarn fortsatte sitt gode spill også etter Norge ble fulltallig og etter 16 minutter spilt var stillingen 8-6. Det var jevnt mellom lagene og Ungarn beholdt tomålsledelsen de neste ti minuttene. De siste tre minuttene av omgangen økte Ungarn ledelsen og lagene gikk til pause på stillingen 16-12.

De norske spillerne var ivrige da andreomgang startet og satte omgangens første mål etter snaut to minutter. Godt målvaktspill fra den ungarske målvakten gjorde det likevel vanskelig for de norske gutta å tette ledelsen, og etter fem minutter var stillingen 18-14.

De neste ti minuttene scoret hvert av lagene to mål og da omgangen var halvspilt viste måltavla 20-16. Etter et par raske reduseringer var Norge kun to mål bak med 13 minutter igjen av kampen. De norske gutta stod godt i forsvar og seks minutter senere satte de også utligningsmålet og stillingen var 22-22.

Det gikk raskt begge veier og under minuttet senere hadde begge lag satt nok en ball mellom stengene. Med fem minutter igjen av kampen tok Norge timeout. Stillingen var da 24-23. Lagene fulgte hverandre tett i sluttminuttene og med to minutter igjen stod det igjen uavgjort på stillingen 26-26. De norske gutta jobbet iherdig i forsvar for å vinne ballen.

Med under et minutt igjen av kampen gikk Norge opp i ledelsen for første gang i omgangen. Da Ungarn scoret med 25 sekunder igjen på klokka, hadde Norge en siste mulighet til å sikre seieren, men klarte ikke sette ballen i mål i siste angrep. Kampen endte 27-27 etter en sterk andreomgang av Guttelandslaget.

LK06-trener Kristoffer Froestad hadde dette å si etter kampen:

- Vi fikk veldig god matching av Ungarn. De er tøffe fysisk og ga oss tøff motstand, noe som er veldig fint. I førsteomgang gjorde vi mange tekniske feil. Vi var ikke disiplinerte nok i angrepsspillet og ble jagende. Så dro vi med oss feilene bakover, der det ble store avstander i forsvar. Vi snakket om det i pausen og fikk rettet mye opp i andreomgang. Vi spilte med en annen disiplin og skapte mer uro hos Ungarn. Vi kom til mange gode muligheter i andreomgang og hentet de godt opp.

Neste kamp mot Ungarn spilles i morgen kl. 15.00 og kan følges her.

Ungarn – Norge 27-27 (16-12)