Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene
Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20220617 Håndballjentene og Gjensidiges håndballskole deltakerne blir instruert av Thorir Hergeirsson.jpg

Drømmehelg med Håndballjentene

106 ungdommer fikk en opplevelse for livet da de deltok på Håndballjentene og Gjensidiges håndballskole.

Fredag 17. juni strømmet det 106 nervøse og håpefulle ungdommer født i 2005-2009 inn i Nadderud Arena. De skulle for første gang på en tre dagers lang håndballskole med Håndballjentene og Gjensidige. I løpet av helgen ble deltakerne trent av de beste i sine posisjoner hos Håndballjentene og deres trenerapparat. Haslum stilte med trivselsinstruktører fra sine A-lag.

- At jeg kan bidra med mine erfaringer og det jeg kan, er stort for meg, sier Henny Reistad.

I tillegg til håndballøkter fikk ungdommene en gjennomgang av MOT hvor de lærte forskjellige verktøy for å mestre opp- og nedturer, inspirasjonsforedrag med Thorir Hergeirsson og Camilla Herrem og skadeforebyggende trening med Tom Morten Svendsen.  

Fått mange nye venner

En av deltakeren som hadde en fantastisk helg er 15 år gamle Elida Jørgensen Øyestad fra Bækkelaget.

- Det har vært utrolig gøy å være med på håndballskolen og lære av Thorir og Håndballjentene. Det har vært morsomme treninger, hyggelig sosialt og fine foredrag. Jeg har lært masse om hvordan man skal jobbe i forsvar og hvordan man skal beveg seg med tanke på om motstanderen er venstre- eller høyrehendt, sier Elida.

Hele 2007 kullet som består av 23 deltakere har opprettet en egen SnapChat-gruppe for å holde kontakten underveis i håndballskolen og etter.

- Jeg kjente jo ingen da jeg kom hit på fredag, med unntak av de fem guttene som også hadde meldt seg på. Og vi jentene på 2007-kullet har blitt veldig godt kjent. Derfor har vi også opprettet en egen SnapChat-gruppe slik at vi kan holde kontakten, sier 15-åringen.

Stolt sponsorsjef i Gjensidige

Sponsorsjef i Gjensidige, Stian Grøstad, er veldig fornøyd med gjennomføringen av håndballskolen.

- Det å se at så mange ungdommer får oppleve idrettsglede, samtidig som de får nye venner er veldig fint. Det har vært viktig for oss i Gjensidige at skolen ikke bare skal inneholde rene håndballøkter, men at deltakerne også skal kjenne på mestringsfølelse, inkludering og vennskap. Mental helse er noe som er viktig for oss i Gjensidige, og det at vi kan være en bidragsyter med å hente inn MOT som foredragsholder og se at de verktøyene som MOT bruker til vanlig også kan brukes i håndballen, det gjør meg veldig glad, sier Grøstad.  

- Jeg vil også rette en stor takk til Håndballjentene for at de viste fantastisk innsats og var utrolig dyktige instruktører som tok seg tid til deltakerne – som blant annet sparringspartnere, men at de også stilte opp på bilder og skrev autografer. Og ikke minst må jeg si at jeg blir stolt over alle de fine tilbakemeldingene jeg har mottatt fra deltakerne og deres foresatte, sier Grøstad.

Opp og nedturer

I håndballen som i livet er det slik at det ikke alltid går helt veien, og da er det lurt å gi ungdommen de verktøyene de trenger for å håndtere de ulike følelsene som oppstår. I samarbeid med Gjensidige ble MOT invitert til å holde foredrag for deltakerne.

- Målet med vår deltakelse på håndballskolen var å møte ungdommene på deres fritidsarena sammen med NHF og Gjensidige. Vi har troen på at man kommer lenger dersom flere aktører jobber sammen om et felles mål, som her er å styrke mental helse for unge håndballspillere. Målet vårt er å være med å bidra til at idretten er for alle. Det vil si at det både skal være rom for å være en spiller med ambisjoner og store drømmer, men også for de ungdommene som ønsker å være med for det sosiale og å ha det morsomt, sier næringslivsleder i MOT, Gunvor Østgaard.

MOT gjennomførte foredraget sammen med Camilla Herrem, og foredraget inneholdt øvelser, god dialog med ungdommene og gode historier.

- Gjennom disse øvelsene ønsker vi å etterlate en opplevelse som vi håper ungdommene tar med seg videre inn i håndballskolen, og videre på håndballbanen. Vi ønsker å gi dem verktøy som er lette å forstå og som kan brukes på ulike arenaer i livet. Både på håndballskolen og i livet ellers, avslutter Østgaard.

Camilla Herrem sa det egentlig ganske så fint:

- Det er lov å drømme om alt, og si det høyt. For ingen kan ta i fra deg drømmen din.