Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2019-Martin-Boquist-foto-ntb.jpg
Foto: Ritzau Scanpix / Reuters / NTB

Ny assistenttrener for Håndballgutta

Martin Boquist har underskrevet en fireårskontrakt som assistenttrener for Håndballgutta.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Boquist var en av Sveriges beste håndballspillere i perioden før og etter årtusenskiftet, og vant da to EM- og ett VM-gull med landslaget. Han ble også seriemester med sine klubber i både Sverige, Tyskland og Danmark. I perioden 2016-2022 var han assisterende landslagssjef for Sveriges herrelandslag.

Fra 1. oktober blir 45-åringen assistenttrener for Håndballgutta i 100 prosent stilling. Boquist har underskrevet en fireårskontrakt med Norges Håndballforbund.

- Jeg ble kjent med Martin for 4-5 år siden, da jeg var trener i Skövde og han var assistenttrener for Kristjan Andresson i Sverige. Jeg merket raskt det faglig høye nivået hans. Han har øye for detaljer, innsikt i helheten, og er også god med mennesker. Så vi har etablert en fin relasjon og har hatt faglige diskusjoner gjennom flere år, sier landslagssjef Jonas Wille.

- Martin er derfor en person jeg føler meg veldig trygg på, og som kommer til å bidra veldig godt faglig. I tillegg er han kjent for å være en miljøskaper, og ser du på spillerbakgrunnen hans så er det ingen hvem som helst vi snakker om. Han var en del av Bengan Boys i Sverige, han spilte i Kiel – han var kort sagt en stor internasjonal spiller, som kommer inn i gruppa med veldig bra pondus, fastslår Wille.

- Da jeg fikk jobben som landslagssjef, og det var avklart at Martin ikke skulle være med det svenske landslaget, var det naturlig for meg å spørre ham om å være med. Etter de første samtalene har det gått raskt, sier Wille.

Han er ekstra glad for at Martin Boquist ansettes i en fulltidsstilling.

- Det gir oss kapasitet til å følge opp spillerne mellom samling tettere. Det er et nøkkelpoeng for å heve Håndballgutta på sikt. Når vi kommer på samlingene vil vi ikke ha noen spesifikk inndeling på angrep/forsvar, slik som jeg og Christian (Berge) hadde. Jeg og Martin skal begge to ha ansvar for helheten, sier Jonas Wille, som forteller at de øvrige personene i Håndballguttas støtteapparat blir med videre.

Martin Boquist ser frem til å begynne å jobbe med Håndballgutta:

- Det skal bli fantastisk spennende å jobbe med et så bra lag og så mange gode spillere. Jonas har jeg først betraktet på avstand, før jeg har lært ham bedre å kjenne de siste årene. Han har gjort et meget imponerende arbeid med de lagene han har hatt. Jeg kjenner også Steinar (Ege, målvaktstrener) godt fra før, vi spilte på samme klubblag, og det skal bli fint å jobbe med ham igjen, sier Boquist. 

- Jeg gleder meg stort til å bli en del av dette. Og så vil jeg jo vinne gull – slik jeg vet at alle i norsk håndball vil, fastslår Håndballguttas nye assistenttrener.

Les mer om Håndballgutta