Annonse:
Gjensidige Cup 2023
Annonse:
Gjensidige Cup 2023

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lagbilde
Denne gjengen spilte VM for Norge i juni.
Foto: Beachjentene

Beachjentene klare for World Games i USA

Ikke før er VM ferdigspilt, så skal Beachjentene ut i nytt mesterskap. Denne gang i Birmingham, USA.

Etter litt stang-ut i VM, ble det til slutt en 11. plass for Beachjentene våre. Om kort tid går turen til USA og World Games. Kampene spilles i perioden 11.-15. juli.

Landslagstrener Eskil Berg Andreassen har gjort seg følgende tanker om årets VM:

- Erfaringene etter VM er at nivået fortsetter å stige, og de nasjonene som har satset målbevisst også på yngre lag, får gode resultater. At Tyskland, Spania og Nederland tar medaljene på kvinnesiden, er et resultat av dette. Dette ser vi også gjennom at vi og Danmark taper terreng. Det krever kort og godt flere års spesifikk beachhåndballtrening og erfaring, selv for gode innendørsspillere, for å være gode nok på et internasjonalt nivå. Vi har ikke klart fullt ut å erstatte vår viktigste angrepsspiller, Katinka Haltvik (har lagt opp) og vår viktigste forsvarsspiller, Julie Aspelund Berg (ute med skade). I tillegg ser vi at lag fra Sør-amerikanske land (i tillegg til Brasil) er i framgang.   

Forventninger til World Games

Berg Andreassen er litt usikker på hva han forventer i mesterskapet.

- I VM glapp vi litt i viktige faser av kampene og tapte mot Brasil, Nederland og Argentina. Om det er usikkerhet, mangel på erfaring eller udyktighet er jeg usikker på. Derfor er forventningene til World Games noe blandet. I puljespillet blir verdensmester Tyskland vanskelig å slå, mens mot Mexico og Vietnam bør vi vinne. Da går vi inn i en kvartfinale og møter lag nummer tre i den andre gruppa, det kan fort bli USA. Målsettingen er å nå en semifinale og dermed være med å kjempe om en medalje, avslutter han.

Den norske troppen får fire endringer fra VM-laget, mye på grunn av sen beskjed om mulighetene for å delta etter at Hellas trekk seg. Målvaktsparet Amalie Frøland og Kathrine Sæthre går ut, og inn kommer Tonje Lerstad og Thea Granlund som begge spilte i fjorårets EM. Ut går også linjespiller Marte Figenschau som skal studere i Australia. Hun blir erstattet av Martine Welfler som også er en rutinert sandspiller. Tiril Merg blir erstattet av Hanne Olsvik, som får spille sitt første mesterskap.

Norges tropp til World Games 2022

Norges Håndballforbund har tatt ut følgende spillere:

Navn, Klubb
Tonje Lerstad, Sola HK
Thea Granlund, Bærum Topphåndball
Maren Sjaamo, Ålgård Håndballklubb
Hanne Olsvik, Levanger Håndballklubb
Elisabeth Hammerstad, Levanger Håndballklubb
Susanne Pettersen, Pors Håndball
Ine Grimsrud, Aker Topphåndball
Thina Helene Kolås Øyesvold, Bærum Topphåndball
Martine Welfler, Bækkelaget Håndball Elite
Marielle Martinsen, Aarhus United

Ledelse
Eskil Berg Andreassen, Hovedtrener Landslag Kvinner Beach
Clara Bjurulf, Fysioterapeut

Dette er World Games

World Games blir regnet som OL for ikke-olympiske idretter. I år deltar mer enn 30 ulike idretter, som orientering, ulike kampsporter som karate, sumobryting og kick-boksing, klatring, rulleskøyter, trampett, luft-sport/fallskjerm, kano, bueskyting, lacrosse, rugby, squash, softball og altså beachhåndball. Til sammen 3.600 utøvere skal delta, og per nå er det solgt 360 000 billetter til arrangementet. 

Arrangementet blir arrangert hvert fjerde år, ett år etter OL. Vanligvis teller VM som kvalifiering, men på grunn av at VM i 2020 ble avlyst som følge av pandemien, er det gjort endringer i år. De seks kontinentale mesterne er kvalifisert + vinner av VM 2018 (Hellas) og vertskapet USA. Det vil si at Tyskland representerer Europa som fjorårets europamester. Etter at Afrika ikke arrangerte kontinentalt mesterskap, har Danmark som fjorårets sølvmedalje vinner i EM, fått en plass. I tillegg fikk Norge også tilbud fordi Hellas ikke hadde mulighet til å delta (gjennom vår sølvmedalje fra VM 2018). 

Arrangementet er eid av de ulike internasjonale særforbundene, men har også en link til IOC, noe som gjør at Thomas Bach vil være til stede.

Norge har deltatt to ganger tidligere med et kvinnelag, i Colombia i 2013, da ble det en fin tredjeplass og Polen i 2017 der laget ble nummer fire.