Simen Westby Johansen spilte en god kamp i kvartfinalen.

Tap for Beachgutta i kvartfinalen

Det ble med drømmen om en semifinale for de norske gutta etter tap mot Kroatia lørdag morgen.

Lørdag morgen ventet Kroatia på motsatt banehalvdel i kvartfinalen for Beachgutta. De kroatiske herrene har flere meritter på beachbanen bak seg, hvor de flere ganger har blitt både Verdensmestre og Europamestre. De norske guttene slo Kroatia i kvartfinalen i forrige VM i 2019, hvor Norge fikk sølvmedalje. Det var derfor duket for en spennende kvartfinale i Heraklion.

Kampen startet jevnt med gode redninger fra begge lags målvakter. Kroatia lå litt foran gjennom hele omgangen, og etter 6 minutter spilt ledet kroatene 18-12. De gikk også seirende ut av omgangen med stillingen 24-22. Espen Røhmer ble toppscorer med 10 poeng.

Kroatia tok initativet også i den andre omgangen, og gikk raskt opp i ledelsen 6-0. Beachgutta klarte aldri å ta inn forspranget, og Kroatia vant omgangen 28-20. Kroatia vant dermed kvartfinalen 2-0, og det ble med drømmen om en semifinale for de norske guttene. Kristoffer Henriksen ble toppscorer med 6 poeng, og Simen Westby Johansen hadde flere gode redninger gjennom hele kampen.

"Det var en tøff kamp. Førsteomgangen ble jevn mot slutten, men vi burde satt våre muligheter når de har en dårlig periode. Vi starter også altfor dårlig i den andre omgangen, som gjør det vanskelig for oss å ta de igjen. Det er angrepsspillet og skuddene våre som er for dårlig i dag, for forsvaret gjør en god jobb! Nå fokuserer vi på å omstille til neste kamp, og kjempe om 5.plassen. Klarer vi det, er vi også kvalifisert til Beach Games!" sier Chris Inglingstad i et intervju med arrangøren etter kampen.

Beachgutta må nå spille om 5.plassen i årets VM, og neste kamp går 16:30 mot taperen i kampen mellom Hellas og Qatar.

Norge - Kroatia - (22-24 / 20-28)